Skribent

Alexander Dunerfors

18 juni 2013 | 20:01

James Franco söker pengar till trilogi

Skulle du ge bort dina pengar till den här snubben? James Franco är näste filmskapare i raden som provar på crowdfunding.

Kickstarter-kampanjerna för "Veronica Mars"-filmen och Zach Braffs kommande projekt har blivit framgångsrika. Nästa celebritet att prova på crowdfunding är skådespelaren, filmskaparen och mångsysslaren James Franco, som söker 500.000 dollar via Indiegogo.

Francos plan är att filma en trilogi baserad på hans egna noveller om staden där han växte upp. "Palo Alto Stories" kommer att regisseras av fyra unga nykomlingar - Nina Ljeti, Vladimir Bourdeau, Bruce Thierry Cheung, och Gabriel Demestree.

- Den berör universiella teman om hur det är att växa upp som tonåring och lära sig om den stora världen, förklarar Franco på sajten.

Alla intäkter från filmerna ska gå till organisationen Art of Elysium, som uppmanar skådespelare och musiker till att uppmärksamma sjuka barn. Franco kommer givetvis själv att stoppa in pengar i projektet, men behöver mer för att slippa kompromissa med krävande producenter.

- Folk tror att det är enkelt för mig att hitta finansiärer, men det är inte så enkelt. Jag har ofta fått stoppa in pengar i mina egna filmer men den här gången räcker det inte, säger han.

Vad får man då som James Francos medfinansiär? Det mesta från exklusiva vykort till autografer. Den som pungar ut med hela 10.000 dollar på en gång blir dessutom bjuden på middag av James Franco.

 

| 18 juni 2013 20:01 |