Skribent

EvaEpic

13 januari 2012 | 23:01

James Franco porträtterar Robert Mapplethorpe

Franco är inte helt obekant med att spela kulturella gay-ikoner och nu ska han ta sig an den omtvistade fotografen Mapplethorpe.

Enligt The Hollywood Reporter ska James Franco spela fotografen Robert Mapplethorpe i den dramatiska skildringen av hans omstridda liv. Filmen är en utav projekten som kommer att få bidrag från Tribecas All Access Program.

Mapplethorpe, som Franco ska skildra var en konstnär som vägrade censuren och var otroligt kontroversiell för sin tid. Många av hans bilder innehöll ofta bondage och sado-masochism, men han var också känd för att fotografera kändisar som Andy Warhol, Richard Gere och Patti Smith. Hans verk blev ofta ifrågasatta, ofta om vad som egentligen är konst och vad som bara är anstötligt och obscent. Robert Mapplethorpe dog av AIDS vid 42, 1989.

Det är inte första gången James Franco spelar en gay-ikon. I ”Howl” spelade han poeten Allen Ginsberg och Hart Crane i ”The Broken Tower”, även han en homosexuell poet. Franco är dock inte särskilt lik någon utav de tidigare karaktärerna, men i detta fall så påminner han åtminstone om Mapplethorpe.

Filmen kommer att regisseras av debutanten och dokumentärfilmare Ondi Timoner. Det finns inga datum för varken inspelning eller premiär.

| 13 januari 2012 23:01 |