Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2019 | 22:30

James Cameron har stora planer för fler "Terminator"-filmer

En eventuell uppföljare till "Terminator: Dark Fate" kan utforska människans relation till artificiell intelligens.
Få filmserier har haft lika ojämna kapitel som "Terminator". Efter två hyllade och banbrytande bidrag till sci-fi-genren valde James Cameron att lämna över spakarna, och följande uppföljare har mer eller mindre kört fansens förtroende i diket.

Med bioaktuella "Terminator: Dark Fate" är Cameron tillbaka, åtminstone som producent. Han har sett till att filmen är en direkt fortsättning på "Terminator 2" (1991) utan att ta hänsyn till senare delar.

Och om allt går vägen planerar man att låta "Dark Fate" starta en ny trilogi. I en intervju med CinemaBlend berättar filmskaparen mer om hur tankarna går:

- En av mina stora motivationer för att återvända till den här filmen, förhoppningsvis filmserien, var att utforska människans relation till artificiell intelligens. Jag känner inte att vi gjorde det med "Dark Fate", men vi satte grunden för något som kan utforskas vidare i en andra och en tredje film. Och vi vet precis var vi vill ta idén, säger Cameron.
 
 
I "Terminator: Dark Fate" är Arnold Schwarzenegger tillbaka (som en ny cyborg) och Linda Hamilton återvänder som tuffa robotjägaren Sarah Connor. Man introducerar också flera nya karaktärer som Mackenzie Davis, en cyborg/människohybrid som ska försvara en flicka som jagas av en ny Terminator från framtiden.

- Det vi ville etablera här i första filmen var idén om att det här kommer inte att sluta. Namnen kan ändras, men den grundläggande konflikten kommer att fortsätta tills den på något sätt löses, berättar James Cameron.

Nu är det upp till publiken - om "Dark Fate" blir en biosuccé kommer vi få se mer av kampen mot Skynet och hotet från robotarna. James Cameron hoppas iallafall bygga vidare på actionserien med samma skådisar:

- Man får börja enkelt och sedan kan man spinna vidare på det i en serie filmer. Om de görs av samma människor, med samma intentioner och samma filosofi, så kan man se en större historia som berättas över flera filmer. Med detta sagt tycker jag att "Dark Fate" fungerar bra som en fristående historia.

Tim Miller har regisserat "Terminator: Dark Fate" som just nu går på bio.
 
 
Vill ni se en uppföljare till "Terminator: Dark Fate"? Tyck till nedan.
| 29 oktober 2019 22:30 |