Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 februari 2023 | 20:15

James Cameron erkänner: Jack kunde ha överlevt ”Titanic”

Det är nu vetenskapligt bevisat!
Det kan vara dags att lägga lock på den 25 år gamla debatten: fanns det plats för Jack Dawson på flotten bredvid Rose?
 
James Cameron har nu tagit till vetenskapliga experiment för att bena ut olika scenarion. I en kommande dokumentär försöker ”Titanic”-regissören dränka ett par stuntmän, eller iallafall placera dem i en snarlik scen, för att se om det fanns någon chans för båda att överleva.
 
Det visar sig att den mest populära teorin suger. Jo, Jack kunde ha fått plats bredvid Rose, men då skulle de båda tynga ned flotten så att de ändå hamnade i vattnet. Och förmodligen förfrysa innan hjälpen kom.
 
 
Men det fanns en chans för Jack att överleva. Om bara Kate hade varit aningen mindre självisk och gett honom sin livväst! Cameron erkänner:
 
- Han stabiliserades. Han kunde ha klarat sig tills livbåten kom. Jack kunde ha överlevt… men det finns många variabler. Jag tror att han tänkte: ”Jag gör inget som kan hota hennes liv”, och det stämmer till 100 procent med karaktären, säger regissören.
 
 
Mer om detta i en kommande tv-special med titeln ”Titanic: 25 Years Later With James Cameron” som kommer inom kort från National Geographic.
 
Och från den 10 februari kan du fånga Camerons episka kärleksrulle på bio igen. Spoilervarning: Leonardo DiCaprio dör i slutet.
| 2 februari 2023 20:15 |