Film

Skribent

Viktor Eriksson

14 mars 2024 | 22:00

James Bond-skådis erkänner – tog sig in på förbjudet område

Pierce Brosnan riskerade upp till ett halvårs fängelse om han ansågs skyldig.
Den tidigare James Bond-skådespelaren Pierce Brosnan har erkänt att han tog sig in på ett förbjudet område i nationalparken Yellowstone, rapporterar TMZ. Enligt uppgifter till sajten ska Pierce Brosnan i november 2023 vandrat utanför nationalparkerns utmarkerade stigar och tagit sig in på ett termiskt område med känsliga varma källor som inte är tillåtet för besökare.
 
Pierce Brosnan ska ursprungligen sagt att han var oskyldig men har nu istället erkänt sig skyldig till en av de två åtalspunkterna mot honom. Till följd har den andra åtalspunkten avfärdats. Pierce Brosnan kommer nu att behöva betala 1540 dollar, motsvarande strax under 16 000 kronor, i böter och andra domstolskostnader. Tidigare riskerade "Goldeneye"-stjärnan upp till 5000 dollar i böter och kanske till och med sex månaders fängelse om han ansågs skyldig.
 
Pierce Brosnan tycks vid ett tidigare tillfälle laddat upp flera bilder tagna inifrån det förbjudna området på sociala medier. Dessa har sedan dess tagits bort men en finns kvar via TouronsOfYellowstone, ett Instagram-konto som uppmärksammar turister som bryter mot Yellowstones hajkregler.
 
| 14 mars 2024 22:00 |