Film

Skribent

Josefine Krischausky

20 augusti 2021 | 14:45

James Bond-producenterna säger nej till en tv-serie hos Amazon

Istället vill man som tidigare fortsätta att göra storfilmer exklusivt för biograferna.
Till hösten är det dags för den efterlängtade premiären av ”No Time To Die”, där vi för sista gången får se Daniel Craig i rollen som James Bond. Nästa år fyller franchise dessutom 60 år, och det har blivit dags att fundera på vad som är nästa steg för agent 007.
 
Tidigare i år rapporterades det att Amazon köper ut MGM, studion bakom James Bond-filmerna, för 8,5 miljarder dollar. Sedan dess har det spekulerats kring vad Amazon kan tänkas göra med franchisen, och en spinoff-serie hos deras streamingtjänst Amazon Prime Video har setts som en möjlighet.
 
Nu tydliggör dock producenterna bakom filmserien att detta inte är något vi bör förvänta oss. Barbara Broccoli, som arbetat med franchisen sedan länge tillbaka, berättar i en intervju med Total Film att man inte planerar något exklusivt tv- eller streaminginnehåll. 
 
- Vi gör filmer för bioduken. Det är vad vi gör. Vi har stått emot detta i 60 år, säger producenten.
 
Vidare menar Broccoli däremot att man tänker väldigt noggrant kring var man ska ta franchisen härnäst, och att pandemin och det förändrade filmklimatet har gjort framtiden mindre förutsägbar. Med andra ord verkar ingenting vara helt omöjligt när det kommer till Bond och världen kring hans karaktär.
 
Nästa film om James Bond, ”No Time To Die”, har premiär på svenska biografer den 30 september.
 
Hade du velat se en tv-serie om James Bond? Kommentera nedan.
| 20 augusti 2021 14:45 |