Film

Skribent

Thomas Linnaeus

7 september 2023 | 14:00

Jake Gyllenhaal sadlar om - blir barnboksförfattare

Skådisen har precis släppt sin debut “The Secret Society of Aunts and Uncles”,  som handlar om sin egen erfarenhet som morbror.
Häromdagen släpptes barnboken “The Secret Society of Aunts and Uncles” skriven av skådespelaren Jake Gyllenhaal. Efter debuten 1991 i komedin “City Slickers” sadlar nu Gyllenhaal om och börjar på en karriär som författare.
 
Boken är berättelsen om tioåringen Leo och hans morbror Mo. Enligt Entertainment Weekly, är boken inspirerad av Gyllenhaals egna relation med sina syskonbarn. Här upptäcker huvudpersonerna ett hemligt sällskap för morbröder, mostrar, farbröder och fastrar. Att vara en bra morbror innebär bland annat att ge efterrätt till middag.
 
I boken finns även en liten pik till Gyllenhaals film “Prince of Persia: The Sands of Time”. På en av sidorna håller ett skelett i ett program för en föreställning som kallas just “The Persians”.
 
- Det var illustratören Dan Santat! Han smög in det innan tryckningen, och det var inget som jag godkände. Jag vet inte var det kom ifrån, berättar Gyllenhaal i en intervju med sidan.
 
Men Gyllenhaal har inte lagt skådespeleriet på hyllan. Tidigare i år syntes han i Guy Ritchies “The Covenant” och framöver väntar remaken på “Road House” med regissören Doug Liman.
| 7 september 2023 14:00 |