Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 april 2019 | 08:45

Jake Gyllenhaal är klar för nya miniserien "Lake Success" från HBO

"Lake Success" markerar den Oscarsnominerade skådespelarens första tv-roll i karriären hittills.
HBO har enligt THR börjat utveckla en miniserie-adaption av Gary Shteyngarts bok "Lake Success", med Jake Gyllenhaal klar för huvudrollen. Den Oscarsnominerade skådespelaren anses av många vara en av de bästa i branschen just nu, med roller i filmer som "Nightcrawler", "Brokeback Mountain", "Prisoners", "Donnie Darko" och snart en som Mysterio i den nya Marvelfilmen "Spider-Man: Far From Home".
 
Den nya serien kommer att handla om den narcissistiske, självupptagne men underhållande världsfrånvände hedgefondförvaltaren Barry Cohen (Gyllenhaal). Vi tittare kommer att få följa med på en bussresa genom hela USA, när Cohen flyr från sin familj och sitt förflutna i jakten på sin college-flickvän - en sista chans till sann kärlek. Hemma på Manhattan får hans fru Seema samtidigt kämpa med att uppfostra parets autistiske son och inleder även hon en egen tragikomisk kärleksaffär.
 
Författaren Shteyngart kommer tillsammans med Tom Spezialy ("The Leftovers", "Watchmen") att skapa den nya serien och kommer även att dela på showrunner-rollen, medan Gyllenhaal går in som exekutiv producent vid sidan om seriens båda skapare. HBO har inte givit den nya serien en beställning på en full säsong ännu, men med tanke på att Gyllenhaal är involverad både i huvudrollen och som producent finns det en stor chans serien faktiskt blir av.
 
Är du sugen på att se vad Gyllenhaal kan hitta på i en miniserie med gott om ditt för karaktärsutveckling? Kommentera gärna nedan!
| 12 april 2019 08:45 |