Film

Skribent

EvaEpic

14 januari 2012 | 20:01

"Jag tycker det är en intelligent film"

Johnny Depp om varför han tror att "The Rum Diary" kommer ha större genomslag i Europa och varför han inte bryr sig om pengarna.

”The Rum Diary” som hade premiär i dagarna är (som de flesta säkert redan vet i dagsläget) baserad på Hunter S. Thompsons roman med samma namn.

Filmen är Johnny Depps hyllning till Thompson (som gick bort 2005) men också den första film som getts ut av hans egna produktionsbolag. Trots det bryr han sig inte särskilt mycket om hur mycket pengar han kommer tjäna på den.

- Jag tror att den här filmen, oavsett hur mycket den tjänar i, låt oss säga Wichita, Kansas under veckan – som kan komma upp i ungefär 13 miljoner dollar – så kommer det inte göra någon skillnad. Jag tror att filmen kommer att platsa i hyllan. Jag tror den är här för att stanna och folk kommer att se den och underhålla”, säger Depp till The Guardian.

Han tror även att den kommer ha större genomslag i Europa för att ”det är en film som kommer blir mer uppskattad där, därför att, ja, jag tycker det är en intelligent film. Många gånger, utanför storstäderna i USA, så vill dem inte ha den typen av filmer”.

Bortsett från vad han själv tycker, så har kritikerna och publiken sagt sitt, oavsett vart i världen de befinner sig. Det är lätt att kalla en film ”intelligent” och sedan skylla ifrån sig på folks dumhet då den inte får ett större genombrott. Depp kanske skulle ha tänkt på att ge filmen lite mer substans och en röd tråd, istället för att servera oss en platt röra…

| 14 januari 2012 20:01 |