Film

Skribent

Mats Karlsson

26 juni 2010 | 13:26

Jackson är nära att regissera "The Hobbit"

Efter mycket fram och tillbaka är befinner sig Peter Jackson i slutförhandlingarna för att regissera "The Hobbit".

Historien om "The Hobbit" ser ut att äntligen närma sig sitt slut och det verkar bli precis som alla fans har önskat sig, då Jackson är väldigt nära att sätta sig i registolen, rapporterar Hollywood Reporter. Guillermo del Toro lämnade projektet 30 maj och sedan dess har det spekulerats hej vilt vem som skulle regissera de två hett efterlängtade filmerna.

Filmbolagen Warner Bros/MGM uttryckte tidigt sin starka önskan om att Jackson själv skulle ta över från del Toro, men Jackson har visat måttligt intresse av att göra det. Nu har parterna pratat med varandra under ett par veckor där många frågetecken har diskuterats, däribland MGM:s finansiella problem som kan fördröja produktionsarbetet.

Warner Bros/MGM sökte aldrig på fullt allvar efter en regissör och de ansåg att Jackson var det mest logiska valet, då han redan är involverad i projektet som producent och manusförfattare.

Jackson har dock andra åtaganden att ta hänsyn till. Han har jobbat med en del hemliga projekt och var heller inte säker på om han var beredd på att ägna ytterligare år av sitt liv åt Tolkiens berättelser. Men när del Toro lämnade projektet hastigt och lustigt har nu Jackson känt sig tvungen att tänka om.

Enligt insiders kommer de nästkommande dagarna bli väldigt avgörande i förhandlingarna mellan Jackson och filmbolagen. Jackson har även resor inplanerade till London och Los Angeles de närmaste veckorna där de enligt Deadline kommer att träffa de mest intressanta skådespelarna för roller i "The Hobbit.

Men trots att regissörsproblemet ser ut att vara löst måste MGM :s finansiella problem lösas ganska snart om man ska kunna sätta en budget för filmerna.  

Båda filmerna kommer att spelas in back-to-back och få premiär 2012 och 2013.

| 26 juni 2010 13:26 |