Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 november 2023 | 10:00

Pensionerad eller inte? Rykten om Jack Nicholson kan vara överdrivna

Okej, har Jack Nicholson gått slutat göra film eller ej? Åsikterna fortsätter att gå isär.
Indiewire rapporterar från en intervju med regissören och "The Simpsons"-producenten James L. Brooks, med anledning av att "Ömhetsbevis" firar 40 år i år. Eftersom Brooks jobbat med Jack Nicholson i såväl den filmen som "Livet från den ljusa sidan" gled samtalet inte helt osökt in på den tillbakadragna skådespelaren.
 
Nicholson har inte gjort en film på tretton år och själv sagt att han prioriterar annat. Men de där ryktena om en regelrätt pensionering, som florerat i några år nu, de ger James L. Brooks inte mycket för.
 
- Jag tror inte att han har gått i pension. Jag köper inte att han är pensionerad.
 
3dbf86be2a679a8d3c8d4dabc08112ed terms of endearment james l brooks
 
Brooks fortsätter att hylla den kanske, kanske inte, pensionerade skådespelaren med hjälp av en anekdot:
 
-  En gång hade jag en av dessa hetsiga, alkoholdrivna diskussioner med en vän om vem som var den största skådespelaren på den tiden. Detta var på toppen av Dustin Hoffmans karriär. Jag säger Jack Nicholson. Han säger Dustin Hoffman. Jag valde Nicholson eftersom jag sa att Jack kunde spela båda rollerna i "Omaka par".
 
"Omaka par" är teaterpjäsen som blev film 1968 (och senare flera TV-serier), om två ytterst omaka rumskamrater. I filmen spelades de av Jack Lemmon av Walter Matthau. Vem vet, en remake där Jack Nicholson spelar båda männen kanske är precis vad som krävs för att locka bort honom från sin korkek.
 
Du kan kolla in en trailer på "Ömhebtsbevis" alldeles precis här:
| 17 november 2023 10:00 |