Skribent

Alexander Dunerfors

20 november 2013 | 10:01

Jack Nicholson överväger ny komedi

Tom Cruise och Doug Liman jobbar på att få den halvpensionerade skådisen framför kameran igen.

Tom Cruise, mannen som spenderat den senaste decenniet med att jaga bomber och fly från aliens har, tro det eller ej, några riktigt lyckade komedier på meritlistan och han är bra när han gör dem - se bara "Rock of Ages" eller det oförglömliga gästinhoppet i "Tropic Thunder".

Nu ska Cruise återförenas med regissören Doug Liman ("Edge of Tomorrow") för komedin "El Presidente", där actionstjärnan tar rollen som livvakt åt en före detta president , som dessutom ska vara en riktigt odräglig karl. Denne presidente är både alkoholist och kvinnojägare, men får skärpa till sig när de måste fly från ett hot.

Kruxet är att Cruise bara går med på att göra filmen om Jack Nicholson gör den andra huvudrollen. Det gäller alltså att övertyga den 76-årige legenden, som bara gjort tre filmer de senaste tio åren, att manuset är tillräckligt bra. 

Redan för tre år sedan skrev vi om "El Presidente" första gången, men för att skynda på processen har Cruise och Liman nyligen besökt Jack Nicholson för att övertyga honom. Enligt Hollywood Reporter har han gått med på att åtminstone läsa manus. Fortsättning följer...

Nicholson syntes senast i romantiska dramat/floppen "How Do You Know" från 2010. Han och Cruise delade några minnesvärda scener i "På heder och samvete" från 1992.

| 20 november 2013 10:01 |