Film

Skribent

Anders Eklöf

11 april 2023 | 14:00

Pedro Pascal är perfekt för rollen som Wario i "Super Mario Bros. 2"

Rösten bakom Bowser har skojiga idéer om en potentiell uppföljare till "Super Mario Bros. Filmen".
Det har minst sagt gått bra för "Super Mario Bros. Filmen", som beräknas ha dragit in 368 miljoner dollar under premiärhelgen – vilket gör den till den största premiären för en animerad film sedan "Frost 2".
 
Det låter alltså givet att det blir minst en uppföljare för Illumination och Nintendo.
 
Jack Black, som spelar den kärlekskranka skurken Bowser i filmen, har några idéer för vem som skulle kunna bli en ny skurk i en potentiell uppföljare.
 
- Det är inte givet att Bowser återvänder. Jag gjorde några "Kung Fu Panda"-filmer och det var olika skurkar i varje film, säger han till Gamespot.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
En musikvideo för låten "Peaches" från filmen har i skrivande stund 6 miljoner visningar.
 
- Du vet, tänk om det finns en mäktigare och ännu ondare skurk? Då kan jag behöva återvända för att hjälpa Mario och resten av universum mot en okänd ondska. Tänker du vad jag tänker? Wario! Pedro Pascal som Wario, fortsätter han.
 
Pedro Pascal är aktuell som Joel i den oerhört framgångsrika tv-serien "The Last of Us" på HBO Max, som baseras på spelet med samma namn. Han spelar även huvudrollen i "The Mandalorian", som just nu streamar sin tredje säsong på Disney+.
 
Karaktären Wario dök för första gången upp i Game Boy-spelet "Super Mario Land 2: 6 Golden Coins" från 1992, där han är något av en antiversion av Super Mario och spelet slutboss. Sedan dess har han mest dykt upp som spelbar karaktär i spel som "Mario Kart" och "Mario Golf", samt i sin egna knasiga spelserie "WarioWare".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
Jag tror nog att det skulle kunna bli kul med Pascal som Wario, även om han är mer känd för ganska stoiska karaktärer än den galna skurken. Det gjordes nyligen en fejktrailer för en mörk "Mario Kart"-serie på HBO Max i programmet SNL Live, där han bevisar att han kan lattja till det. Nintendo, ni vet vad ni ska göra...
 
 
Spoilervarning, men i "Super Mario Bros. Filmen" finns det vad jag vet inga referenser till Wario. Efter eftertexterna får vi dock se ett Yoshi-egg som hamnat i Brooklyn, vilket antyder att vi kommer få se mer av den gröna dinosaurien i en potentiell uppföljare.
 
I en intervju med sajten Variety är Illumination-chefen Chris Meledandri vag angående potentiella uppföljare och framtida filmatiseringar av andra Nintendo-serier.
 
- Vi fokuserar just nu på att ta filmen till vår publik och är inte redo att prata om framtiden. Jag skulle dock definitivt inte utesluta något, säger han.
 
Att Wario skulle dyka upp i en uppföljare till "Super Mario Bros. Filmen" är alltså bara vilda spekulationer från Jack Black, men det låter helt klart inte som en omöjlighet.
 
Vad skulle du vilja att uppföljaren till "Super Mario Bros. Filmen" handlar om?
| 11 april 2023 14:00 |