Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 mars 2024 | 20:00

Jack Black önskar att "GTA" och "Red Dead Redemption" blir film

Den humoristiska skådespelaren Jack Black kan inte förstå att Rockstar Games inte har gjort filmer baserade på sina populära spelserier.
Skådespelaren Jack Black medverkar inte bara i filmatiseringar av spel som Bowser i "Super Mario Bros. Filmen" och roller i kommande "Borderlands" och "Minecraft", utan spelar gärna själv på fritiden.
 
För några år sedan startade han till exempel YouTube-kanalen JablinskiGames, med målet att försöka bli större än svenska Pewdiepie (det gick sådär), samt har gjort en låt om sin kärlek för spel med sitt band Tenacious D.
 
 
Ett spel som förekommer mycket i låten är Rockstar Games "Red Dead Redemption 2". I en intervju med sajten Total Film berättar han att han är chockad över att varken den spelserien eller "Grand Theft Auto" har blivit filmatiserade.
 
- Jag kan inte fatta att de inte har gjorts filmer av något spel från Rockstar Games ännu, speciellt "Red Dead Redemption". De är nästan som filmer redan, eller hur? Det kanske är grejen. Vissa spel är redan halvvägs till att berätta den typen av historier, och det finns vissa filmer som är som spel, säger han.
 
"Grand Theft Auto" är en av de största spelserierna i branschen, där "Grand Theft Auto 5" från 2013 har sålts i över 195 miljoner exemplar. Trailern för det kommande sjätte spelet har i skrivande stund över 180 miljoner visningar, så lite konstigt är det kanske att de inte velat casha in på filmer.
 
 
Chefen för Take-Two har tidigare förklarat att det är osannolikt att en film baserad på "Grand Theft Auto" blir verklighet, på grund av att de skulle behöva ha "total kontroll" för att säkerställa att filmen skulle bli exakt som de önskar. 
 
För ett tag sedan kom det fram att Rockstar Games grundare Sam Houser tackade nej till att göra en "GTA"-film med ingen mindre än rapparen Eminem i huvudrollen.
 
Kanske är det så att Rockstar Games känner att de inte behöver göra film av sina spelserier, med tanke på hur lukrativa de redan är.
 
Håller du med Jack Black? Vill du se filmer baserade på "Grand Theft Auto" eller "Red Dead Redemption"?
| 27 mars 2024 20:00 |