Film

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

12 juli 2017 | 22:30

J.K Rowling tror inte att hennes nya bok kommer att publiceras

Författaren bakom "Harry Potter" har återigen skrivit en bok för barn, den här gången politisk. Hon tror dock inte att den någonsin kommer att publiceras.
Författaren bakom "Harry Potter" och "Fantastiska vidunder och var man hittar dem", J.K Rowling, har de senaste åren ägnat sig åt att skriva vuxna böcker under pseudonymen Robert Galbraith. Många har naturligtvis undrat och önskat att hon återigen ska skriva för en yngre publik och nu säger Rowling att hon har skrivit en sådan bok, men hon tror inte att den någonsin kommer att publiceras. Varför inte? Jo, hör här.
 
Det rör sig om en politisk barnbok, men mycket mer säger hon inte. Hon förtydligar bara att den inte handlar om partipolitik, så kanske ska man föreställa sig något i stil med "Djurfarmen" av George Orwell.
 
Däremot berättade hon en rolig historia relaterad till boken. På sin femtioårsfest bad hon gästerna klä ut sig till sin värsta mardröm. Själv gick hon på kalaset som "ett borttappat manus".
 
- Jag skrev över klänningen, större delen av boken jag hade... Jag skrev den. Så angående boken vet jag inte om den någonsin kommer att publiceras, men den hänger faktiskt i min garderob för tillfället, berättade författaren för CNN.
 
Om det är just arbetet med att skriva av klänningen till en bok eller om hon helt enkelt inte anser barnboken värdig att trycka, förblir ett mysterium. Men med en sådan trogen fanskara skulle hon kunna publicera vad som helst och ändå få hundra tusentals läsare att betala för boken. Vi får hoppas att hon ändrar sig.

 

Här rankar MovieZines redaktion "Harry Potter"-filmerna från sämsta till bästa!

| 12 juli 2017 22:30 |