Skribent

Patrik Jonsson

10 juni 2013 | 18:01

J.J. Abrams tar sig an ett intressant gammalt manus

Patrik Jonsson guidar igenom en slö nyhetsveckas TV-rapporter.

Rod Serling, skaparen av kultserien "The Twilight Zone" och manusförfattaren till "Planet of the Apes", har i år varit död i 38 år. Detta hindrar dock inte J.J. Abrams och hans bolag Bad Robot från att skjuta liv i Serlings sista tillika oproducerade manus kallat "The Stops Along the Way". Bad Robot har Warner Bros TV med sig ombord och som det ser ut just nu är siktet inställt på en miniserie där någon av kabelkanalerna är de största måltavlorna. Självklart kommer jag att återkomma till denna då mer fakta görs tillkänna.

I och med nedläggningen av "Southland" (förbannat) så blev C. Thomas Howell utan jobb, nu har han dock funnit ett nytt. Den gamle liftarupplockaren har nämligen fått en större roll i den kommande sjätte säsongen av "Sons of Anarchy". Trevligt!

Robert Rodriguez' kommande kanal, som redan har en serie baserad på filmen "From Dusk Till Dawn" på gång, ska även sända en actionserie som har en slags latinoversion av Bond i fokus. 13 avsnitt är beställda, Roberto Orci skriver manuset och Rodriguez själv kommer att regissera pilotavsnittet. Vad serien heter är fortfarande okänt.

Det är nu klart att det inte blir någon fjärde säsong av Showtimes historiska dramaserie "The Borgias" och idén om en uppföljande film som det tidigare talades om är också satt ur spel. Den sextonde juni sänds därmed det absolut sista avsnittet av "The Borgias".

HBO har avslöjat några premiärdatum för den kommande höstens serier. "Boardwalk Empire" drar igång den 8:e september och den fjärde tillika sista säsongen av "Eastbound & Down" startar den 29:e september. Dessutom har Stephen Merchants nya komediserie "Hello Ladies" tilldelats ett debutdatum och även för denna gäller den 29:e september.

ABC har beställt en full första säsong på 13 avsnitt av dramaserien "The Black Box", en av huvudprodunterna blir Bryan Singer. Så mycket mer av vikt har inte hänt under den gångna veckan, vi hörs igen på torsdag.

| 10 juni 2013 18:01 |