Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 augusti 2022 | 14:20

HBO Max skrotar J.J. Abrams animerade "Batman"-serie och 5 andra projekt

J.J. Abrams, Matt Reeves och Bruce Timm kommer inte att få jobba vidare på den kommande serien "Batman: Caped Crusader" hos HBO Max.
Variety rapporterar att HBO Max har dragit ur proppen för sex ytterligare projekt, där den animerade serien "Batman: Caped Crusader" från J.J. Abrams, Matt Reeves och Bruce Timm är ett av de mest oväntade bortfallen. 
 
Batman-serien skulle ha utspelat sig före den populära "Batman: The Animated Series" från början av 90-talet. Och hade med tanke på hur hyllad "Harley Quinn" (som även den har Bruce Timm som skapare) är, så var det många DC-fans som nu såg fram emot en serie helt centrerad kring Batman på samma nivå. I det här specifika fallet verkar skaparna dock vara fria att försöka sälja projektet vidare till någon annan distributör, så allt hopp är inte helt förlorat.
 
Vi har däremot tidigare rapporterat om hur Warner Bros. Discovery har skrotat allt fler projekt och även plockat bort mängder av redan färdiga titlar i samband med sammanslagningen av WarnerMedia och Discovery. Av någon anledning så kan Warner Bros. Discovery, efter sammanslagningen, nämligen tjäna in stora miljonbelopp i skattelättnader om företaget stoppar eller plockar bort sina egna titlar innan ett visst datum i augusti.
 
Batman dyker däremot fortfarande upp lite då och då i DC-serien om "Harley Quinn".
 
Vid sidan om "Batman: Caped Crusader" så kommer även titlarna "Merry Little Batman", "The Day the Earth Blew Up: A Looney Tunes Movie", "Bye Bye Bunny: A Looney Tunes Musical", "Did I Do That to The Holidays: A Steve Urkel Story" och "The Amazing World of Gumball: The Movie" att överges.
 
För Abrams så blir det här bara en i raden av motgångar för hans produktionsbolag Bad Robot, som redan fått den påkostade tv-serien "Demimonde" skrotad av HBO Max av en liknande anledning. Och som nyligen även blev av med ett projekt hos Apple TV+ när Jennifer Garner hoppade av "My Glory Was I Had Such Friends".
 

Läs också: HBO Max raderar ytterligare 40 titlar

 
Hade du sett fram emot "Batman: Caped Crusader"? Kommentera gärna nedan!
| 23 augusti 2022 14:20 |