Film

Skribent

MovieZine

11 april 2023 | 21:00

Italiensk filmboom når Stockholm i maj

Idag släpps programmet för filmfestivalen Cinema Made in Italy, som invigs med dramat "De åtta bergen"
I maj arrangeras den fjärde upplagan av Cinema Made in Italy, för att sätta ljus på den rennässans som pågår i samtida italiensk film. Under fyra dagar får publiken möjlighet att se ny italiensk film och personligen möta några av landets mest spännande filmskapare under efterföljande Q&As.
 
Eventet invigs den 7 maj, med en galavisning av Felix van Groeningen och Charlotte Vandermeerschs "De åtta bergen" ("Le otto montagne"), som belönades med jurypriset i Cannes.
 
Därefter följer ett program som innehåller bland andra Francesca Archibugis nya film, det toscanska familjeeposet "Kolibrin" ("Il colibrì"), och Emanuele Crialeses "Min enastående mamma" ("L'immensità") med Penélope Cruz, som hade världspremiär på Venedigs filmfestival, och skildrar hur den italienska familjedynamiken utmanas av ett queert barn.
 
Det är några av de öden besökarna får möjlighet att närma sig under Cinema Made in Italy 7-10 maj. Hela programmet och biljetter finns på Bio Capitols hemsida.
 
Bakom Italienska filmdagarna stå Cinecittà, med ambitionen att lyfta italiensk samtida film i världen. De senaste åren har den italienska filmbranschen genomgått en boom, med ökat antal produktioner, också under pandemi-åren.
| 11 april 2023 21:00 |