Film

Skribent

Viktor Eriksson

2 februari 2024 | 19:00

Issa Rae: "Hollywood håller på att döda sig själv"

“Insecure”-skaparen säger att det inte finns många smarta chefer kvar i branschen. Och de vill i allt högre grad vara med och fatta kreativa beslut.
skådespelerskan, manusförfattaren och producenten Issa Rae säger i en ny intervju med Time är hon oroar sig för Hollywoods framtid.
 
– Jag har aldrig sett Hollywood så här uppskrämt och vilset och totalt i händerna på finansvärlden, säger Issa Rae som är känd för sin HBO-serie “Insecure” och medverkan i filmer som “Barbie”.
 
– Jag är ledsen men det finns inte många smarta chefer kvar längre. Många av dem har blivit förlegade och håller kvar i sina positioner och vägrar släppa in yngre personer.
 
Enligt henne ska de personer som är fokuserade på att tjäna pengar på Hollywood tidigare också mestadels hållit undan från vilja vara med och fatta de kreativa besluten för produktionerna. Så är det inte längre enligt henne. 
 
– Nu har vi konglomeratledare som är med och fattar beslut om Hollywood. Ni är inte kreativa människor. Håll er till pengarna, säger Issa Rae
 
– De som vågar ta chanser finns idag på plattformar som Tiktok. Det är vad som fångar ungdomarnas intresse. Så ni dödar er egen bransch.
 
Issae Rae säger samtidigt att hon själv känner sig trygg i sitt nuvarande kontrakt med Warrner Bros. och HBO. I skrivande stund håller hon på att utveckla två nya tv-serier för bolaget, varav hon själv kommer vara med i en av dem som utspelar sig i en alternativ nutid.
| 2 februari 2024 19:00 |