Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 augusti 2021 | 17:45

Instagram stoppade Pedro Almodóvars affisch, ber nu om ursäkt

Postern till nya dramat "Madres paralelas" fick Instagram att se rött.
Ett naket kvinnobröst med läckande bröstmjölk - nya affischen för Pedro Almodóvars drama "Madres Paralelas" är som gjord för att fånga uppmärksamhet och skapa rubriker.

Men när den publicerades på Instagram blev det för mycket för sociala medier-appen - de skyllde på sina regler kring nakenhet och plockade bort bilden. Kort därefter pudlade Instagram och bad regissören om ursäkt.

"Vi gör undantag och tillåter nakenhet i vissa fall, bland annat när det handlar om en klar och tydlig konstnärlig kontext. Därför har vi återställt inlägg med Almodóvars affisch på Instagram, och är uppriktigt ledsna för den förvirring som har uppstått", säger man i ett uttalande.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Instagrams regler mot nakenhet, som bland annat låter män vara barbröstade men inte kvinnor, har fått en del kritik genom åren. Inte minst från kända personligheter som Miley Cyrus och Rihanna, skriver Variety. Ingen av dem har lyckats framgångsrikt publicera en tuttbild - men det är något som Pedro Almodóvar nu bevisligen nu kommer undan med.

I hans film "Madres Paralelas" ser vi bland andra Penelope Cruz. Premiär blir det på Venedigs filmfestival i september.
| 11 augusti 2021 17:45 |