Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 januari 2017 | 20:00

Inspelningsstart för ”Tomb Raider” med Alicia Vikander

Regissören Roar Uthaug släpper den första bilden från inspelningen som just nu pågår i Sydafrika.
Nu är Alicia Vikander officiellt igång med sitt gravplundrande. I veckan började inspelningen av ”Tomb Raider”, rebooten som ska ta den äventyrslystna Lara Croft tillbaka till hennes rötter. 

Bakom kameran står norske Roar Uthaug, mest känd för katastroffilmen ”Vågen”. Det är också han som delar med sig av en första inspelningsbild på Instagram. Det dröjer nog inte länge innan vi får se hur Vikander ser ut i huvudrollen. 

And we're off! #tombraider

Ett foto publicerat av Roar Uthaug (@roaruthaug)



Förutom den svenska stjärnan har bara ett fåtal skådespelare offentliggjorts. Walton Goggins (aktuell i krigsserien ”Six”) ska spela skurken, och de får sällskap av Daniel Wu ("Into the Badlands").

- Den här personen som jag får spela är förvirrad och arg och desperat. Jag ser bara fram emot att få komma in i hans huvud nu, sa Goggins exalterat i en intervju förra månaden.


”Tomb Raider” bygger på survival-spelet som släpptes år 2013, och ska enligt källor följa Laras sökande efter hennes försvunne far. Filmen är skriven av Geneva Robertson-Dworet, en eftertraktad manusförfattare som också jobbar på ”Gotham City Sirens”, ”Sherlock Holmes 3” och nya Transformers-filmer.

I de två första ”Tomb Raider”-filmerna (från 2001 och 2003) spelades huvudrollen av Angelina Jolie, som vid den tiden var yngre än vad Alicia Vikander är idag. Ironiskt med tanke på att den nya filmen ska presentera oss för en ung och oerfaren hjältinna.

Biopremiären är satt till mars 2018.
| 24 januari 2017 20:00 |