Serie

Skribent

Alexander Kardelo

22 april 2019 | 21:00

Inspelningsstart för nya Star Trek-serien om Picard

Med Patrick Stewart tillbaks i rollen som Jean-Luc Picard.
Kommendör Picard är tillbaka i tjänst. Idag började inspelningen av den nya Star Trek-serien, som kommer kretsa kring Patrick Stewarts ikoniske karaktär.

Den brittiske skådespelaren debuterade i rollen som Jean-Luc Picard i tv-serien "Star Trek: The Next Generation" (1987-1994) och spelade honom senast i filmen "Star Trek: Nemesis" från 2002. Den nya serien, som ännu saknar titel, återbesöker honom ett par decennier senare.

Producenten Alex Kurtzman har sagt i en intervju med Comicbook.com att utmaningen ligger i att hedra karaktären, men också göra något annorlunda mot tidigare:

- Patrick var tydlig med oss att han inte vill upprepa sig. Och det har gått mer än 20 år. Så frågan är, vad har hänt med honom sen dess? Vilka val har han gjort i livet och vilka konsekvenser har de fått? Hur fortsätter man vara en älskad person när omständigheterna förändras? Det är de stora frågorna vi ställer oss.

Med på rymdresan finns också Alison Pill, Harry Treadaway, Isa Briones, Evan Evagora, Santiago Cabrera och Michelle Hurd. Regissören Hanelle Culpepper ("Star Trek: Discovery") får äran att sätta tonen för serien i de två inledande avsnitten av totalt tio.
 
TV-serien landar på CBS All Access mot slutet av 2019.
| 22 april 2019 21:00 |