Serie

Skribent

MovieZine

3 februari 2022 | 18:10

Inspelningsstart för "Kapningen" - en uppföljare till "Sthlm Rekviem"

Dags för en fristående uppföljare till "Sthlm Rekviem" där tittarna återser Liv Mjönes och Jonas Karlsson i huvudrollerna.
I februari fortsätter inspelningen av C Mores nya högoktaniga spänningsserie "Kapningen". Den beskrivs som en fristående uppföljning på "Sthlm Rekviem" där tittarna återser karaktärerna Fredrika Bergman och Alex Recht som flera år senare återförenas under en flygplanskapning, där motivet är långt mer komplext och personligt än de kunnat föreställa sig.

– I "Sthlm Rekviem" blev det en film av varje bok och nu när vi gör en fristående uppföljare blir det en hel serie på en historia. Handlingen utspelar sig under en dag, vilket är en stor utmaning, men med briljanta karaktärer, intelligent plotbyggande, samt Karin Fahléns säkra regi, ser vi med spänning fram emot en gastkramande serie med många känslor och oväntade vändningar, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More samt exekutiv producent för "Kapningen".
 
 
Serien "Kapningen" är baserad på bokserien om Fredrika Bergman. Ett flygplan på väg från Stockholm till San Fransisco visar sig kapat när ett meddelande dyker upp i cockpit – planet kommer att sprängas om inte två krav uppfylls. De okända kaparna kräver att en libanesisk man som sitter häktad i Stockholm ska friges, samt att hemliga dokument rörande en operation omedelbart offentliggörs.

Fredrika Bergman (Liv Mjönes), som arbetar på Justitiedepartementet, återförenas med den legendariske kommissarien Alex Recht (Jonas Karlsson) för att tillsammans med SÄPO-agenten Eden Lundell (Ana Gil de Melo Nascimento) lösa kapningen. Samtidigt som tiden rinner ifrån dem i jakten på kaparna uppdagas en historia och ett motiv långt mer komplext och personligt än de kunnat föreställa sig.

I rollistan ser vi också Adam Lundgrenm Rita Hjelm, Zardasht Rad, Peshang Rad, Peter Carlberg, Görel Crona, Klas Wiljergård, Staffan Kihlbom Thor, Hannes Fohlin och Lena Carlsson.
| 3 februari 2022 18:10 |