Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 april 2019 | 08:45

Inspelningsstart för "Don't Click" med Valter Skarsgård

Rysaren regisseras av G-Hey Kim baserat på hennes egna kortfilm.
Alexander, Gustaf och Bill har redan följt i pappa Stellans fotspår och skapat sig fina skådespelarkarriärer i Hollywood. Nu följer även lillbrorsan Valter Skarsgård, 23 år, samma väg.

Valter Skarsgård har fått huvudrollen i skräckfilmen "Don't Click", som i veckan började inspelningen i Kanada. Arbetet ska vara klart i maj och premiären planeras till senare i år.

Han ska spela Josh, vars college-rumskamrat Zane visar sig vara försvunnen. Allt som finns kvar är hans laptop med en grafisk porrsida uppe. Den blinkande skärmen får Josh att svimma av, och plötsligt vaknar han upp bredvid Zane i en fuktig och surrealistisk källare. Det finns ingen utväg och något ondskefullt är efter dem.
 
 
I övriga roller ska vi få se kanadensiska stjärnskotten Mark Koufos och Catherine Howard. "Don't Click" bygger på regissören G-Hey Kims prisbelönade kortfilm från 2017. Hon jobbar ihop med Courtney McAllister, som skrivit sitt första långfilmsmanus:

- G-Hey och jag har utvecklat en riktigt skrämmande film som jag tror att publiken kommer gilla, säger McAllister i ett pressmeddelande.

Historien utforskar både det extremvåld som är så lättillgängligt online, och de moraliska gråzoner som vi ställs inför och hur vi hanterar dem, tillägger Kim.

Valter Skarsgård har medverkat i bland annat filmen "IRL" och tv-serien "Svartsjön", samt Jonas Åkerlunds "Lords of Chaos".
| 25 april 2019 08:45 |