Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 januari 2017 | 12:00

Inspelningen av ”Avengers: Infinity War” har börjat

Den tredje och fjärde filmen spelas in samtidigt med bröderna Russo bakom kameran.
Avengers, assemble! Igår började inspelningen av ”Avengers: Infinity War” samt den fjärde filmen, som ännu inte fått en officiell titel. 

Filmerna kommer att spelas in parallellt i Pinewood-studion i amerikanska Georgia. I februari fortsätter man filma i Skottland, där inspelningarna beräknas ta ett halvår. 

För regin står Joe och Anthony Russo (”Captain America: Civil War”), och de har tidigare klargjort i intervjuer att filmerna ska berätta två separata historier. Det är enbart av logistiska och ekonomiska skäl som man väljer att göra båda ”Avengers”-uppföljarna samtidigt. Det kommer alltså inte bli en mastodontfilm uppdelad i två delar, som det antyddes när filmerna fortfarande hette "Infinity War Part I" och "Part II".

Russos har imponerat på Marvel och dess fans med sina två senaste filmer med Captain America i fokus. Med ”Infinity War” får de hantera studions största filmprojekt hittills. Ingen lätt utmaning sedan man fick höra att ”Avengers: Age of Ultron” nästan krossade Joss Whedon, men de är åtminstone två och kan dela på pressen. 



Vad kan vi vänta oss från ”Avengers: Infinity War”? 


Marvel-rullarna blir inget annat än större och fetare, och listan över hjältar som tar plats i nästa film är rejält lång. Förutom de vanliga misstänkta - Iron Man, Captain America, Thor, Hulken, Black Widow och Winter Soldier - kommer flera nyare Marvel-bekantskaper att dyka upp.

Hela ”Guardians of the Galaxy”-gänget har skrivit på för att medverka i filmen, det gör även Spider-Man (Tom Holland), Att-Man (Paul Rudd), Black Panther (Chadwick Boseman), Brie Larson (Captain Marvel) och Doctor Strange (Benedict Cumberbatch). 

Handlingen i tredje och fjärde ”Avengers” är ännu inte officiell, men det börjar minst sagt bli dags för rymdskurken Thanos att skapa lite kaos i universum. 

Biopubliken kan förmodligen räkna med de mest episka Marvel-filmerna hittills. Russos har trots allt skött sig riktigt bra i den här genren så här långt, så förhoppningsvis blir filmerna något mer än CGI-orgier med alldeles för många karaktärer att hålla reda på.

"Avengers: Infinity War" får biopremiär den 4 maj 2018. "Avengers 4" dyker upp den 3 maj 2019. 

| 24 januari 2017 12:00 |