Film

Skribent

Mats Karlsson

31 augusti 2010 | 17:11

Inspelningsbilder från Spielbergs "War Horse"

Spielberg håller på för fullt och jobbar med filmatiseringen av "War Horse" och nu det dykt upp bilder från inspelningsplatsen.

Steven Spielberg är en av de herrarna som hatar att ha en lugn stund. Enligt IMDb är han för närvarande involverad i 18(!) projekt som är under utveckling. Förutom de 18 projekten har han nyligen avslutat "Tintin: Enhörningens hemlighet" och just nu befinner han sig i England där han håller på och spelar in "War Horse".

En läsare på Collider skickade in några bilder på inspelningsplatsen där man ser Spielberg och sina skådespelare, där en häst har en av de bärande rollerna. I filmen kommer vi att få se Jeremy Irvine, Peter Mullan, Emily Watson, David Thewlis, Stephen Graham, Benedict Cumberbatch och Tom Hiddleston.

Bilderna är tagna för några veckor sedan i lilla byn Meavy i England.

Filmen utspelar sig 1914 och kretsar kring Joey, ett vackert föl med ett distinkt kors på nosen som säljs till militären och blir inkastad i kriget på västfronten. Med hans officerare på ryggen rusar han mot fienden och bevittnar skräcken med striderna i Frankrike. Men trots all förtvivlan med alla gravar når Joeys mod fram till soldaterna och han hittar både värme och hopp. Men hans hjärta slår för Albert, farmarens son han en gång lämnade.

"War Horse" får svensk biopremiär 9 september 2011.

| 31 augusti 2010 17:11 |