Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 september 2019 | 08:00

Inspelningen av ”Halloween Kills” har börjat

Jamie Lee Curtis och regissören David Gordon Green möter Michael Myers två gånger till.
Förra årets ”Halloween” blev en av årets mest framgångsrika skräckfilmer, och Blumhouse har beställt inte mindre än två uppföljare. Inspelningen av ”Halloween Kills” startade i veckan, därefter får Laurie Strode lite andrum innan ”Halloween Ends” spelas in.

Blumhouse släppte en bild från första dagen på inspelningen för att visa hur de välkomnade tillbaka regissören David Gordon Green:
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
”Halloween Kills” bygger, precis som den förra, på ett manus skrivet av Green och Danny McBride. Jamie Lee Curtis är förstås tillbaka i huvudrollen och hon har nyss uttalat sig om de kommande uppföljarna:

- Jag älskar hur David och Danny lyckades koppla samman filmen med originalet för 40 år sedan. Nu går de tillbaka för att verkligen plocka isär den första filmen, och ta tillbaka alla vars liv påverkades av händelserna år 1978.
 
 
”Halloween Kills” siktar på biopremiär i oktober 2020, och ”Halloween Ends” landar hösten 2021. Den sista filmen i trilogin blir en titt på ”våldet som kulturellt fenomen”, säger skådespelerskan till Collider:

- Den tredje filmen är i grunden en mycket kraftfull utforskning av våld. Vinkeln är lite annorlunda… Men ni kommer gilla det, tro mig. Jag lovar er att David Gordon Greens sätt att avsluta den här trilogin är något sensationellt.
 
Gillade ni förra årets "Halloween"? Sugna på fler? Kommentera nedan.
| 18 september 2019 08:00 |