Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 oktober 2013 | 23:01

Insidertips inför filmfestivalen

Festivalchef Git Scheynius och programansvarig George Ivanov tipsar om filmerna du inte får missa på Stockholms filmfestival.

Med sådär 180 filmer att se och ett 40-tal gäster klara kan det vara svårt att navigera bland årets programutbud. Inom kort kommer vi på MovieZine att lista våra hetaste tips och säkraste biljettköp, men redan nu frågar vi festivalens två ansikten utåt:

Vilka programpunkter bör man inte missa, om man bara ska bara välja tre saker att gå på?

Git Scheynius, festivalchef:

- Jag tycker att Mark Cousins är oemotståndlig, så jag skulle gå på hans frihetsseminarium. Sen skulle jag se några tävlingsfilmer som inte har svensk distribution, de man inte kan se annars. Så jag uppmanar läsarna att kasta sig in i tävlingen och titta bland annat på "Grand Central", en liten pärla, men också "A Texas Love Story" och "Miele". Kul också med Bruce LaBruce som kommer, han är lite galen så det kan bli ett jättekul Face2Face.

George Ivanov, programansvarig:

- Se invigningsfilmen "12 Years a Slave". Sedan vår HBTQ-helg Under the Rainbow för där hinner man med jättemycket film under en helg. Och så avsluta med avslutningsfilmen "Philomena". Den och "12 Years a Slave" är två av årets bästa filmer tycker jag, inte bara på festivalen utan överlag. Sen är det klart att det blir jättespännande för oss att välkomna Claire Denis.

Stockholms filmfestival 2013 pågår mellan 6-17 november.

Här hittar du alla filmerna som visas i år »

Foto: Carla Orrego Veliz
| 22 oktober 2013 23:01 |