Film

Skribent

Andreas Samuelson

6 november 2023 | 11:30

Ingen ”Twins 2” enligt Danny DeVito - men kanske en annan uppföljare

Tråkiga nyheter som hoppats på ”Twins 2”. Enligt Danny DeVito blir den inte av men kanske gör han annat med Schwarzenegger - och en annan uppföljare.
Det har tidigare pratats om en uppföljare till klassiska 80-talskomedin ”Twins” där Arnold Schwarzenegger och Danny DeVito spelade omaka tvillingar. I ”Triplets” skulle duon få en tredje bror som både Eddie Murphy och Tracy Morgan var aktuella för. Inspelningen var på väg att starta med originalets regissör Ivan Reitman innan denne tyvärr avled i fjol.
 
Nu säger DeVito att det troligen inte blir någon ny ”Twins”-film - och skämtsamt att det är på grund av Arnolds karriär som guvernör.
 
- Arnold och jag vill jobba tillsammans. Vi missade ”Twins 2", för att han blev guvernör – men han borde ha gjort "Twins 2" istället för att bli guvernör. Nu har vi en liten grej på gång, ett litet projekt som vi har pratat om.
 
Han betonar dock att projektet inte är en uppföljare till ”Twins”, skriver Deadline.
 
- Nej, det handlar om två vänner, två killar, för vi har alltid kul tillsammans. Vi kompletterar varandra på många sätt. Jag är mycket starkare än han.
 
 
Det finns dock en chans att DeVito återupplivar en annan 80-talskomedi i form av en uppföljare - ”Släng morsan av tåget” (1987). DeVito säger att han och motspelaren Billy Crystal jobbat på en tvåa med namnet ”Throw Papa From the Train”. Även om det projektet inte är aktuellt just nu så hoppas skådespelaren att jobba med Crystal igen inom snar framtid.
 
”Släng morsan av tåget” var DeVitos regidebut och en komisk version av Hitchcocks ”Främlingar på tåg” (1951) där två män med krångliga kvinnorelationer i sina liv bestämmer sig för att ”byta mord”.
 
Vem vill du helst se DeVito i en ny komedi med - Arnold Schwarzenegger eller Billy Crystal?
| 6 november 2023 11:30 |