Film

Skribent

MovieZine

3 november 2019 | 20:15

Ingen trailer till ”Godzilla vs Kong” idag heller

Filmmonstrens härskare Godzilla fyller 65 år idag. Men fansen är besvikna på den uteblivna trailern.
Den 13 mars ska ”Godzilla vs Kong” upp på bio. Godzilla möter King Kong i vårens stora monsterfight, men många fans är oroliga på grund av den bristande marknadsföringen.

Att storfilmer får sina teasers och trailers mellan 6-12 månader innan sin biopremiär är inget ovanligt. Samtidigt har det varit förvånansvärt tyst om ”Godzilla vs Kong”, som var färdiginspelad i april och nu är drygt fyra månader bort. Många hoppades att en första trailer skulle släppas idag - på Godzillas födelsedag - men inget har dykt upp än.
 
 
Kommer "Godzilla vs Kong" bli försenad?
 
Vårens "Godzilla II: King of the Monsters" gjorde inget fantastiskt resultat på bio (385 miljoner dollar i intäkter), och enligt Deadline kan det innebära att "Godzilla vs Kong" släpps senare:

- Filmen kommer leverera allt det som fansen vill ha. Den kan släppas senare under året (2020) så att vi kan leverera en riktig toppfilm, sade studiochefen Toby Emmerich i somras.
 
En annan möjlighet är att Warner Bros helt enkelt vill undvika att visa oss för mycket innan biopremiären. Om mars-datumet står kvar kommer ”Godzilla vs Kong” säkert vilja visa upp sig för julens biobesökare, isåfall kan vi nog räkna med en första trailer inom kort.
 
65 år sedan originalfilmen
 
Och på tal om Godzillas födelsedag - idag är det 65 år sedan den ikoniska första filmen hade premiär. Japanska originalet "Godzilla, Monstret från havet" släpptes den 3 november 1954 och blev starten på en populär franchise, som hittills fått över 30 långfilmer. Godzilla må vara i pensionsåldern men han visar ännu inga tecken på att vilja dra sig tillbaka.
 
Adam Wingard står för regin i "Godzilla vs Kong" - en uppföljare till både ”Godzilla II: King of the Monsters” och ”Kong: Skull Island”. Med sig på äventyret har han Millie Bobby Brown, Kyle Chandler och Alexander Skarsgård.
| 3 november 2019 20:15 |