Film

Skribent

Mats Karlsson

7 juni 2010 | 18:16

Ingen The Joker i uppföljaren till "The Dark Knight"

Det har spekulerats fram och tillbaka huruvida vi kommer att få återse den färgglade Jokern eller inte i den kommande Batman-filmen. Nu slår Christopher Nolan definitivt spiken i kistan för The Joker.

Nolan som ännu inte har officiellt skrivit på för tredje filmen och enligt honom själv är det på grund av sin nuvarande arbetsbelastning.

- I ärlighetens namn kan jag bara göra en film i taget. Jag är inte kapabel till mer än det, så mina tankar kommer fortfarande vara hos "Inception" ytterligare några månader till, säger Nolan i en intervju med Empire.

Hans bror Jonathan Nolan som tillsammans med honom själv skrev manuset till "The Dark Knight" håller för närvarande på att skriva manuset till tredje filmen. Christopher Nolan känner sig väldigt exalterad och nöjd över vad brodern har fått fram hittills.

- Jag gillar verkligen var vi tar karaktärerna och var det kommer att sluta. Det finns saker för mig att bli exalterad inför när det gäller karaktärerna och vad vi gör med dem, berättar Nolan.

Han passar även på att än en gång bekräfta att filmen kommer att bli en avslutande del än en vanlig tredje del.

- Istället för att blåsa upp en ballong och utvidga storyn är det här mer ett avslut på storyn, säger Nolan.

Nolan avfärdade alla spekulationer om att The Joker skulle vara med i den kommande filmen där han otvivelaktigt betonade att vi kommer inte få se någon annan skådespelare som The Joker. Det ser även ut som The Penguin och Mr. Freeze inte kommer att bli aktuella.

- Nej, jag känner mig helt enkelt inte bekväm med det, berättar Nolan.

Så frågan är vilka skurkar som kan tänkas bli aktuella i den tredje filmen. Om vi kollar på de skurkar som tidigare har gestaltats på filmduken hittar vi The Riddler och Poison Ivy , förutom de skurkar som Nolan själv har avverkat. Den hetaste kandidaten av dem två är tveklöst The Riddler där Johnny Depp är av skådespelarna som har förknippats med den rollen.

Men Batman-världen är mycket större än så. Exempelvis har vi The Mad Hatter, Clayface och Black Mask.

Sedan får vi heller inte förglömma de svårdefinierade karaktärerna Catwoman och Talia Al' Ghul som också har nämnts ett antal gånger. Båda två kan vara små jokrar i Nolans kortlek och dem ska vi absolut inte ignorera.

Min favorit av dessa är The Riddler, men utesluter självklart inte Mad Hatter i Nolans händer.

Vilken skurk skulle du vilja se i den kommande Batman-filmen och varför?

| 7 juni 2010 18:16 |