Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 januari 2021 | 17:55

Ingen mer Borat för Sacha Baron Cohen

"Jag ser ingen anledning att göra det igen", berättar skådespelaren i en ny intervju.
Tråkigt besked för alla fans av Borat - skådespelaren Sacha Baron Cohen har lagt rollfiguren på hyllan. Cohen berättar för Variety att succékomedin från 2006 fick en uppföljare enbart av en speciell anledning:

- Jag plockade fram Borat på nytt på grund av Trump. Det fanns ett syfte med filmen, och jag ser inte riktigt syftet att göra det igen. Så, ja, han är inlåst i ett skåp.

I samma intervju avslöjar Sacha Baron Cohen att han svor på att aldrig mer göra en undercover-film efter den påfrestande inspelningen av ”Bruno” (2009), då han hade blivit jagad av polis några gånger för mycket. Men sen hände 2020:

- Jag kände att demokratin var i fara och folks liv var i fara. Jag kände mig tvungen att slutföra filmen. Den handlade från början om faran med Trump. Men coronavirus visade att hans lögner och konspirationsteorier kommer med dödliga konsekvenser.
 

Läs också: Vad är på riktigt och inte i "Borat 2"?

 
 
Efter ”Borat” från 2006 var det inte alls självklart med en uppföljare, speciellt då den kazakstanske reportern Borat lätt hade blivit igenkänd under sina dolda-kameran-pranks. När ”Borat 2” släpptes som en överraskning förra hösten löste Cohen problemet genom att bland annat ta till andra utklädnader, och låta Maria Bakalova spela hans unga dotter.
 
"Borat 2" finns nu att streama på Amazon Prime Video.
| 6 januari 2021 17:55 |