Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 oktober 2016 | 21:15

Indie-spelet ”Firewatch” blir film

Den spännande och hyllade historien blir den första långfilmen från Campo Santo och producenterna bakom "Don't Breathe".
Spelutvecklaren Campo Santo och filmbolaget Good Universe (”Don’t Breathe”) slår sina kloka huvuden ihop för att göra film av ”Firewatch”

”Firewatch” är det kritikerrosade indiespelet som låter spelaren styra skogsvakten Henry i amerikanska Yellowstone år 1988. Det handlar om att utforska skogen och nysta i ett mystiskt försvinnande som skett, samtidigt som ensamheten gör sig påmind. Den enda interaktionen är med en annan skogsvakt, Delilah, över radion. 

Även utan fighter och gåtor är det en mycket spännande spelupplevelse som ”Firewatch” bjuder på, och också filmen lär skilja sig mot de mer actionfyllda tv-spelsfilmatiseringar vi sett. Historien borde översättas fint till bioduken, som en mystiskt litet indiedrama med en handfull skådespelare och stora, vackra skogsvyer.


Cissy Jones (”The Walking Dead”) och Rich Sommer (”Mad Men”) gjorde rösterna i spelet som släpptes tidigare i år.

Efter ”Firewatch”, som blir deras första projekt, planerar Campo Santo och Good Universe att ta fram både fler filmer och tv-spel, skriver Hollywood Reporter.
| 5 oktober 2016 21:15 |