Film

Skribent

Thomas Linnaeus

16 augusti 2023 | 10:00

Två av sommarens största filmer ser ut att ha torskat en miljard var

Dystra siffror för Paramount och Disney, som i skuggan av “Barbie” inte lyckats leverera i biosalongerna.
Både agenten Ethan Hunt och arkeologen Indiana Jones återvände i sommar i varsin film, men dessvärre verkar det som att biopubliken har svikit både “Mission: Impossible: Dead Reckoning” och “Indiana Jones and the Dial of Destiny”, skriver Variety.
 
Sidan har varit i kontakt med personer som är insatta i andra filmers ekonomiska upplägg. De menar att både “Dial of Destiny” och “Dead Reckoning” ser ut att gå back 100 miljoner dollar, eller cirka 1 miljard svenska kronor.
 
I skrivande stund har nämligen “Dial of Destiny” dragit in 375 miljoner dollar, efter en budget på ungefär 300 miljoner dollar. För “Dead Reckoning” har det gått en aning bättre, med en inkomst på 523 miljoner dollar och 291 miljoner dollar som budget.
 
Tittar man snabbt på siffrorna kan det verka som att filmerna är lönsamma, men vad som inte är inräknat i dessa budgetar är kostnaden för marknadsföringen. Enligt sidan ligger denna siffra på minst 100 miljoner dollar för båda filmerna, vilket gör produktionerna till två av historiens dyraste filmprojekt.
 
Vad borde Paramount och Disney lagt pengarna på istället?
| 16 augusti 2023 10:00 |