RYKTE

Skribent

MovieZine

21 maj 2021 | 12:30

"Indiana Jones 5" på väg ut i rymden?

Nya rykten kring Mads Mikkelsens skurk i den kommande äventyrsfilmen.
Än så länge vet vi ytterst lite om "Indiana Jones 5", som börjar spelas in i sommar. Men ett nytt rykte som härstammar från sajten The Illuminerdi menar att den rysk-amerikanska rymdkapplöpningen på 1960-talet kommer att spela en central roll.

Är det dags för Indy att ge sig ut på äventyr i rymden?

Sajten påstår att Mads Mikkelsen spelar filmens skurk, en forskare som jobbat för naziregimen och som rekryteras av NASA för deras månlandningsprojekt. Han ska ha sällskap av en kvinna som beskrivs som "en ondskefull och brutal mördare" - en roll som tydligen erbjöds till Scarlett Johansson (hon tackade nej). Kan detta vara Phoebe Waller-Bridges rollfigur?

Regissören James Mangold har tidigare antytt att "Indiana Jones 5" kan utspela sig i 1960-talets New York. Det skulle innebära att runt tio år har passerat sedan händelserna i "Indiana Jones och kristalldödskallens rike" från 2008.

Man får såklart ta alla rykten med en nypa salt så länge, ingenting har bekräftats ännu. Men vi lär få veta mer om den emotsedda uppföljaren när inspelningarna kickar igång inom kort.

"Indiana Jones 5" får biopremiär 29 juli 2022.
| 21 maj 2021 12:30 |