Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2020 | 09:00

”Indiana Jones 5” föll isär på grund av manuset

Manusförfattaren David Koepp berättar vad som hände när han och Spielberg hoppade av.
Att fortsätta på en framgångsrik franchise är inte alltid det enklaste. Fråga bara Steven Spielberg och David Koepp, som inte lyckades få alla ingredienser på plats för en femte ”Indiana Jones”-film. I februari meddelade herrarna att de stiger åt sidan för att låta James Mangold göra ett försök. Koepp berättar i en ny intervju vad som hände:

- Jag testade några olika versioner med Steven och alla hade de bra saker, och saker som inte funkade. Men det var väldigt svårt att få ombord alla och få alla element på plats - Steven, Harrison, manuset och Disney - och det gick inte.

- När James Mangold kom ombord och Steven hoppade av, kändes det logiskt. Det var en bra tidpunkt för mig att lämna projektet, för jag tror inte att någon regissör vill ha med den gamla regissörens manusförfattare.
 
 
Det är oklart vem som skriver Mangolds manus, men ganska troligt att han sköter det själv. Med tanke på att James Mangold har skrivit och regisserat ”Logan”, en väldigt annorlunda och hyllad film utanför ramarna på X-Men-franchisen, är vi nog många som ser fram emot hur han tänkte ta sig an Indiana Jones. Mangold har tidigare att att han inte vill servera publiken samma sak igen:

- Man måste dra det till en ny plats, ge dem något nytt samtidigt som man minns kärnan i varför alla gillade det från början.

”Indiana Jones 5” har just nu ett premiärdatum i juli 2022, samma år som Harrison Ford fyller 80 år.
| 28 september 2020 09:00 |