Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 december 2022 | 18:00

"Indiana Jones 5" avslöjar vad som hände med Shia LaBeoufs karaktär

Det är sedan länge känt att Mutt inte återvänder i den kommande filmen, men publiken kommer fortfarande att få veta vart karaktären egentligen tog vägen efter "Indiana Jones och kristalldödskallens rike".
I sommar är det dags att se Harrison Ford återvända som Indiana Jones, 15 år efter den senaste filmen. Vi vet sedan tidigare att Shia LaBeouf, som spelade motorcykelkillen Mutt Williams i 2008 års "Indiana Jones och kristalldödskallens rike", inte kommer att vara med i "Indiana Jones and the Dial of Destiny", men hans karaktär är däremot inte helt struken ur filmens manus. 
 
Enligt James Mangold, som har tagit över regin från Steven Spielberg, kommer Mutts öde att beröras i den kommande filmen. I en intervju med Entertainment Weekly berättar regissören att publiken "kommer få reda på vad som hände" med karaktären, men undviker att avslöja exakt hur.
 
I "Indiana Jones och kristalldödskallens rike" var Mutt en av de roller som fick störst utrymme, medan han följde med som en sidekick till Indy under hans äventyr. Karaktären, som dessutom visade sig vara huvudpersonens egen son, blev dock inte ett särskilt uppskattat tillskott i franchisen. 
 
Large cc5548241f321bcb38ac51343252f045 shia labeouf steven spielberg indiana jones 202
 
Även LaBeouf själv har i efterhand riktat kritik mot filmen, samt berättat att han inte kände sig nöjd med sin egen insats. 
 
– Det känns som att jag sumpade chansen att föra vidare arvet av en serie som folk älskar och värnar om, sa LaBeouf i en intervju två år efter filmens premiär. 
 
I "Indiana Jones and the Dial of Destiny" kommer vi istället få se Phoebe Waller-Bridge som Indys guddotter, samtidigt som bland andra Mads Mikkelsen och Antonio Banderas finns med i rollistan. Filmen får biopremiär den 28 juni 2023.
| 21 december 2022 18:00 |