Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 februari 2022 | 16:15

”Indiana Jones 5” är färdiginspelad

Äventyrsfilmen med Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge och Mads Mikkelsen får biopremiär sommaren 2023.
”That’s a wrap!” hälsar producenten Frank Marshall med en bild på en Indy-keps. Efter flera månaders arbete blev inspelningen av femte ”Indiana Jones” just klar. Kamerorna rullade igång i juni förra året, så det visar bara vilken massiv produktion det har varit - England, Skottland, Italien och Marocko är några av miljöerna som Indy får besöka. 
 
 
Det är nu mer än 40 år sedan äventyraren Indiana Jones gjorde sin biodebut i Steven Spielbergs ”Jakten på den försvunna skatten” (1981). Filmen följdes av tre uppföljare varav den senaste kom år 2008. Det är nu en 79-årig Harrison Ford som återvänder i rollen (för sista gången?). Skådespelaren kommer sannolikt att bli digitalt föryngrad för delar av filmen, skriver Slashfilm
 
Men vad ska ”Indiana Jones 5” handla om? Än så länge finns det inga officiella detaljer, men det spekuleras om att tidsresor är en del av handlingen sedan statister utklädda till romerska soldater har synts till på inspelningsplatsen i Sicilien. 
 
 
Klart är iallafall att Ford får sällskap av en rad nya skådespelare som Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook, Antonio Banderas och Mads Mikkelsen. Spielberg har den här gången lämnat över registolen till James Mangold, känd för filmer som ”Logan” och ”Le Mans ’66”. 
 
”Indiana Jones 5” får biopremiär 30 juni 2023.
 
 
| 27 februari 2022 16:15 |