Film

Skribent

Oskar Möller

24 september 2021 | 13:00

Inarritus första film i Mexiko på 20 år är en komedi

Den flerfaldige Oscarsvinnare Alejandro G Iñárritu har gjort sin första film i hemlandet Mexiko på 20 år sen "Amore Perros".
Regissören som har vunnit en Oscar för bästa regi med "the Revenant" 2018 och bästa film för "Birdman" 2015 har precis slufört inspelningen av komedin "Bardo" (engelsk titel "False Chronicle of a handful of truths") i Mexico City enligt Deadline.
 
 
Filmen som är skriven av Iñárritu och hans långvariga samarbetspartner Nicolás Giacobone är en komedi satt med en episk och minnesfylld nostalgiresa som tema. Huvudpersonen är en välrenommerad journalist och dokumentärfilmare som återvänder till Mexiko från utlandet och får tampas med familjerelationer, minnen och den nya verkligheten i sitt hemland.
 
Daniel Jimenez Cacho and Griselda Siciliani kommer att spela huvudrollerna i den nya filmen. Bland övriga medverkande i teamet finns även prisade veteraner som fotografen Darius Khondji ("Uncut Gems", "Okja") kostymdesignern Anna Terrazas ("Roma", "The Deuce") samt oscarsvinnaren Eugenio Caballero ( vann priset för bästa produktionsdesign i "Pans Labirynt").
| 24 september 2021 13:00 |