Skribent

Patrik Jonsson

10 november 2010 | 17:10

Imponerande rollista för "Luck"

Här är veckans rapporter från TV-världen signerat Patrik Jonsson och denna gång avslöjar han att Michael Manns nya serie "Luck" får förstärkning av Dustin Hoffman och Nick Nolte.

Jag tänkte börja med att berätta lite om Fox kommande action/drama "The Chicago Code". Serien gick tidigare under arbetsnamnet "Ride-Along" och kommer att handla om en polisstation belägen i just Chicago. Serien är skapad av ingen mindre än Shawn Ryan som ligger bakom serierna "The Shield" och "Terriers" och det verkar onekligen som att "The Chicago Code" har samma råa och skitiga attityd som "The Shield" hade.

Med andra ord så finns det alltså en chans att en serie äntligen kommer och fyller tomrummet efter den.
I huvudrollerna så kommer vi bland annat att få se Jason Clarke, känd ifrån den extremt underskattade serien "Brotherhood" och Jennifer Beals från serierna "Lie to Me" & "The L Word". Serien kommer att ha premiär någon gång i februari nästa år och här har ni en liten trailer till den.

En annan serie som får premiär nu till våren är "Chaos". Den kommer att sändas på CBS och har Brett Ratner ("X-Men 3", "Prison Break") som exekutiv producent och han har även regisserat pilotavsnittet. Serien kommer att kretsa kring en grupp CIA agenter och i huvudrollen kommer vi att se Rick Martinez från "Ugly Betty" som en ung och naiv agent som vill ändra världen. Resten av rollistan ser inte alls så pjåkig ut måste jag säga, där finns namn som Kurtwood Smith ("That 70's Show"), Stephen Rea ("The Crying Game") Eric Close ("Without a Trace") och Tim Blake Nelson ("Oh Brother Where art Thou").

 Sedan så vet jag inte vad höjdarna på NBC har druckit av för något på sistone, de planerar i alla fall för vad de kallar för en "supernatural såpopera". Serien ifråga ska handla om en familj som tar över ett vinhus, ett s.k. "winary", som i sin tur ska innehålla ett magiskt vin...

Nog för att det är inne just nu med det supernaturella både i serier och filmer med vampyrer, zombies och fan och hans moster, men ett magiskt vin?! Serien ska kort och gott heta "Vines". Jag känner mig väl så där måttligt peppad.
 
Michael Patrick King, mannen bakom "Sex and the City", håller just nu också på att skapa en serie för NBC. Men där blir det inget tal om ett magiskt vin, utan serien ska däremot ha en hel del likheter med filmen "Schampoo" från 1975.

Serien, som hittills inte har något namn, kommer att utspela sig i Beverly Hills och ska handla om en frisör i 50-års åldern som strävar efter att se ung ut i en tid då bara unga vackra människor får all uppmärksamhet. Inte helt verklighetsfrämmande med andra ord.
 
JJ Abrams nya serie har stött på patrull. NBC har beslutat att lägga ned "Undercovers", men de kommer dock att sända de avsnitt som är kvar. Det var väl på tiden tycker jag då det är en riktigt dålig serie.
 
Vi kan väl runda av det hela med lite nyheter kring HBO:s kommande serie "Luck" som det har skrivits om här tidigare. Vi kan nu lägga till skådespelerskan Joan Allen i rollistan till serien för hon ska nämligen spela en kvinna som driver ett program för fångar där de tar hand om hästar som har gjort sitt sista ute på banorna. Rollistan blir alltså bara mer och mer imponerande; Nick Nolte, Dustin Hoffman, Dennis Farina, Richard Kind, Kevin Dunn och så nu då även Joan Allen och dessutom så heter ju seriens skapare och regissörer Michael Mann ("Heat") och David Milch ("Deadwood") Jo jag tackar!

| 10 november 2010 17:10 |