Film

Skribent

Mats Karlsson

12 augusti 2012 | 20:01

ILM berättar om effekterna i "The Lone Ranger"

Vi frågade Industrial Light & Magic-legenden Willi Geiger om deras inblandning i Gore Verbinskis western.

Det var nära att "The Lone Ranger" lades på hyllan, men med en betydligt lägre budget fick projektet slutligen grönt ljus av Disney. Trots att man kanske inte tror att "The Lone Ranger" kommer ha så mycket CGI, jobbar Industrial Light & Magic med filmen.

Frågan är vad vi kan räkna med för specialeffekter i filmen och för att få svar på det bad vi ILM berätta vad de jobbar med.

- Det är ett väldigt annorlunda projekt och så långt ifrån "Battleship" man kan komma. "Battleship" som jag jobbade senast med, hade många bombastiska effekter. Med "Lone Ranger" handlar det mer om realism och subtilitet. I "Lone Ranger" fokuseras väldigt mycket på hur järnvägen öppnade upp landet för människorna, men samtidigt hur järnvägen utnyttjades av giriga människor. Järnvägen har väldigt mycket fokus i filmen och vår uppgift är att ge liv åt dessa tåg, berättar Willi Geiger, computer graphics supervisor på ILM till MovieZine.

En längre intervju med Willi Geiger publiceras inom kort.

Indianen och krigaren Tonto (Johnny Depp) ger liv åt de aldrig tidigare berättade historierna som gjort John Reid (Armie Hammer), en lagens man, till en rättvisans legend. Publiken får följa med på ett skenande tåg av överraskningar och humoristisk osämja. De två osannolika hjältarna måste sida vid sida lära sig att samarbeta och bekämpa girighet och korruption.

"The Lone Ranger" får biopremiär 3 juli nästa år.

| 12 augusti 2012 20:01 |