Film

Skribent

Pontus Sagvold

23 maj 2024 | 05:00

Ikväll på TV: Jim Carrey i dum uppföljare till 90-talsklassiker

Jim Carrey och Jeff Daniels återvänder till sina fula frisyrer i “Dum och Dummare 2”.
Carreys glugg mellan tänderna skulle kunna symbolisera vårt minne till uppföljaren. Ett hål. Det är ingen någonsin som citerat uppföljaren från 2014.
 
20 år senare är inte fula frisyrer och skrikande lika kul, utan mer ledsamt när man tänker på en gammal Jim Carrey som varje morgon i flera månader går till filminspelningen med fejkglugg och roligt hår.
 
Uppföljaren utspelar sig 20 år senare och kompisarna åker på en till road trip för att hitta Harrys dotter.
 
MovieZine gav filmen det stabila 3/5 i betyg och skrev: “Dum och dummare 2 lyfter i synnerhet tack vare den aldrig sinande entusiasmen från sina två huvudpersoner. Carrey och Daniels som Lloyd och Harry är sedan det först begav sig varit sjukt roliga att titta på och jag älskar fortfarande deras härliga samspel och fullständigt idiotiska upptåg.” Så även om inte manus håller toppklass, så är Jim Carrey fortfarande Jim Carrey.
 
I vad som måste vara en av filmhistoriens mest oväntade twister någonsin vann den ena Farrelly-brodern en Oscar för bästa film fyra år senare med “Green Book”.
 
Om du såg Jim Carrey blåsa bort damm från sin hand efter att ha haft den i en gammal tants könsorgan hade du aldrig tänkt: “Den här regissören är bara en film ifrån att vinna Oscarn för bästa film. Jag ser storhet i hans framtid.” Sedan blev allt som vanligt igen när Peter Farrellys nästa film hette “The Greatest Beer Run Ever”.
 
Om du är tolv eller väldigt trött rekommenderar jag att slå på TV6 klockan 23.15.
 
| 23 maj 2024 05:00 |