Skribent

Patrik Jonsson

22 mars 2012 | 20:01

Idris Elba gör "Ascension"

I veckans TV-rapporter pratar vi om kommande serien "Infection" och om Eli Roths skräckserie "Hemlock Grove" med Bill Skarsgård.

Underbara Idris Elba får vi snart se igen då den tredje säsongen av "Luther" drar igång i slutet av året, men nu så är han även aktuell för ett annat högst intressant projekt. Serien är ett sci-fi/äventyr som heter "Ascension" och är i första hand tänkt till att bli en miniserie. "Ascension" kommer att utspela sig både i det förgångna och i framtiden och kretsa kring astronomi och människans fascination av stjärnorna.

Elba kommer inte bara att spela en, utan två av de ledande rollerna, dels så gäller det rollen som den egyptiska arkitekten tillika översteprästen och geniet Imhotep (3000 f.kr.) och den andra karaktären gäller en högintelligent astronom i en nära framtid. Serien är skriven och skapad av Vivek J. Tiwary ("The Fifth Beatle") och Warren Ellis ("Red"), förutom att spela av två ledande rollerna så kommer Elba även att stå som producent. "Ascension" kommer att skapas för BBC.

Efter att filmen "Contagion" skapade hyggliga framgångar ifjol så har virus-temat återigen blivit en het potatis och detta har uppenbarligen ABC snappat upp. Kanalen har nämligen lagt vantarna på ett projekt som är skrivet av Soo Hugh ("The River") som i sin tur har utvecklats vidare av Aaron Kaplan ("Terra Nova"), som även kommer att producera serien. "Infection" heter skapelsen och ska, som ni alla säkert redan har räknat ut, handla om ett dödligt virus som sprids över USA. Det här med dödliga virus och dess efterföljder kan vara ett riktigt intressant tema om det görs på rätt sätt, men då skaparna ligger bakom bottennapp som "The River" och "Terra Nova" så känns det väl inte så där hundraprocentigt. Den som lever får se.

Produktionen kring Eli Roths kommande skräckserie "Hemlock Grove" har börjat att röra på sig. I slutet av förra veckan så tillsattes nämligen Deran Sarafian ("House") som huvudproducent och till viss del även som regissör. Sarafian kommer alltså tillsammans med Eli Roth att, enligt egen utsago, ta skräcken till nya höjder i TV-världen. Dessutom så lades Famke Janssen och vår egen Bill Skarsgård till i rollistan nu i veckan, de verkar vara efterfrågade våra svenska skådisar i TV-världen nuförtiden; Nyqvist i "Zero Hour", Alexander i "True Blood" och nu brorsan Bill i "Hemlock Grove". Serien kommer för övrigt att bestå av 13 avsnitt och den ska baseras på Brian McGreevy´s kommande gotiska skräckroman med samma namn. "Hemlock Grove" kommer att finnas tillgänglig på Netflix i början av nästa år.

Även NBC:s reboot på "Munsters" börjar på att ta form, för det första så heter serien numer "Mockingbird Lane" och förutom Bryan Fuller så ligger även Eddie Izzard i förhandlingar om att producera det hela. Izzard har även tilldelats en roll i serien och dessutom så är Bryan Singer satt att regissera pilotavsnittet.
Ifall serien plockas upp för sändning får vi nog veta någon gång i slutet av sommaren.

Som vanligt vid det här tiden på året så är serien "Fringes" framtid osäker, ända sedan den första säsongen så har den varit nedläggningshotad. Vid en konferens där Fox och Warner Bros. mötte sin publik och framförallt seriens fans, så gavs inga konkreta beslut om en ev. fortsättning efter den pågående fjärde säsongen. Vad de dock hintade om var att det faktiskt fanns en chans att ge serien en kortare och avslutande femte säsong där i så fall antalet avsnitt skulle ligga på en 12-13st istället för de nuvarande 24.
Jag är nog knappast ensam då jag säger att jag verkligen hoppas på en avslutande säsong men det är också allt man kan göra just nu, ja hoppas alltså.

Jag vet inte för vilken gång i ordningen, men nu har Starz gjort det igen; förnyat en serie innan ens dess första säsong har påbörjats. Denna gång så gäller det deras kommande maffiadrama "Magic City" med Jeffrey Dean Morgan i huvudrollen. "Magic City" har premiär den 6:e april, men redan den 30:e mars så kan man se en smygpremiär av det första avsnittet direkt efter säsongsavslutningen av "Spartacus: Vengeance" på Starz.
Ja och återigen så får jag lov att säga att detta utspel bara är goda nyheter, detta bevisar ju att Starz verkligen tror på sin serie och att de vågar satsa på den. De gjorde exakt samma sak med framgångssagor som "Spartacus" och "Boss", en andra säsong även till "Magic City" alltså!

Nyheter i korthet:

Ryan Phillippe hoppade ju av CBS:s "Golden Boy" för några veckor sedan och nu har de hittat hans ersättare. Det blir Holt McCallany ("Lights Out") som tar över och plötsligt så känns den här serien så mycket intressantare.

Noah Emmerich har snott åt sig en roll i FX "The Americans".

De resterande avsnitten av Fox "I Hate My Teenage Daughter" har flyttats fram till sommaren, vilket till nittionio procent betyder att de kommer att lägga ned den, bra!

NBC:s "Grimm" verkar däremot vara här för att stanna då kanalen sent i förra veckan gick ut med nyheten om att den tilldelats en andra säsong som startar redan i höst, men för min del så kunde de lika gärna ha lagt ned denna också.

Mimi Rogers har fått en av rollerna i ABC:s kommande dramaserie "Scruples" som ska baseras på en roman av Judith Krantz och John Corbett har fått självaste huvudrollen i CBS:s "Widow Detective", enbart dess titel ger mig dock sura uppstötningar.

ABC:s "Missing" med Ashley Judd (som jag har sett och avskydde) hade premiär förra torsdagen och den fick en hygglig start med sina 10,6 miljoner tittare, men då ska man komma ihåg att det sändes baseball på CBS. Ikväll går istället "Missing" upp mot "The Big Bang Theory" vilket definitivt kan försvaga dess tittarsiffror markant.

Desto bättre gick det för NBC och deras "Community" som gjorde sin comeback (även den, den förra torsdagen) och noterade sina bästa tittarsiffror på över ett år.

Rapparen T.I. har fått en roll som badguy i den kommande säsongen av "Boss", hans karaktär kommer att finnas med genom hela säsongen.

Direct TV har köpt upp actionserien "Rogue" som ska kretsa kring en kvinnlig polis som går undercover för att kunna hämnas på dem så mördade hennes son. Gäsp! Hoppas denna blir bättre än "Missing" och det i sig är ju inte någon större bedrift.

AMC och deras "The Walking Dead" slog ytterligare tittarrekord i söndags då seriens säsongsavslutning drog över 9 miljoner. Detta krossar inte bara seriens tidigare innehavande rekord utan naturligtvis samtliga kabelkanalers serier genom alla tider.

Jason O´Mara (en av de få behållningarna i "Terra Nova") har fått en roll i "Ralph Lamb" och det har även James Russo.

En något annorlunda rollsättning blir det för Kathy Bates då hon ska porträttera Charlie Harper´s (Charlie Sheen) spöke i ett kommande avsnitt av "Two And A Half Men".

CW har släppt den första bilden på Stephen Amell som Green Arrow från deras kommande serie "Arrow".
 
Den förra veckan så var det Showtime och CBS som avslöjade lite premiärdatum inför sommaren och den här veckan så är det TNT´s tur. Detta gäller serier som "Falling Skies", "Dallas", "The Closer" och dess spinoff "Major Crimes". Ja och för att göra det hela lite simplare så länkar jag helt enkelt till sidan där samtliga av TNT:s serier och datum finns listade. Ja och detta fick avsluta det hela för denna vecka, tack och på återseende!

| 22 mars 2012 20:01 |