Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 juli 2023 | 12:00

"Jurassic Park" möter stora robotar i spelet "Exoprimal" som släpps idag

Idag släpps "Exoprimal" av Capcom, som låter dig panga dinosaurier i futuristiska exodräkter tillsammans med vänner.
Idag släpps spelet "Exoprimal" av Capcom till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S (ingår i Game Pass) och PC.
 
Spelet är en lagbaserad tredjepersonsskjutare där det gäller att skjuta ihjäl hundratals dinosaurier som dykt upp från mystiska portaler, med hjälp av din futuristiska exodräkt. Spelarna är uppdelade i två lag med fem spelare vardera, som ska tävla om vem som kan besegra flest dinosaurier och klara flest mål.
 
Spelet utspelar sig under 2040 där portaler kastar in muterade dinosaurier på jorden. Det stora mysteriet är vart de kommer ifrån och varför?
 
 
 
Capcom är kanske allra mest kända för sin skräckserie "Resident Evil", men på 90-talet gjorde de även serien "Dino Crisis" där du måste överleva på en ö drabbad av dinosarier.
 
Studion har dock sagt att "Exoprimal" inte har något som helst att göra med "Dino Crisis"-serien, utan att det är ett helt fristående spel. Den enda kopplingen är att Hiroyuki Kobayashi som var producent och co-director för "Dino Crisis" har varit med och arbetat på spelet.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Capcom har berättat för IGN att de ville göra en motsats till deras populära spelserie "Monster Hunter", där du möter stora horder av fiender istället för en:
 
- Dinosaurier var den första idén som kom upp för de fiender du skulle möta. Jag tänkte att det skulle vara roligt att uppleva hotet från historiens mest skräckinjagande rovdjur och att om det fanns hundratals eller tusentals av dem skulle det vara en intensitet som inte setts tidigare. När vi väl hade den idén kände vi att det enda sättet att möta den överväldigande styrkan och antalet dinosaurier skulle vara med futuristisk teknologi snarare än moderna vapen, säger Hiroyuki Kobayashi.
 
"Exoprimal" är ett fullprisspel och är alltså inte "free to play". Spelet släpps idag den 14 juli.
 
Ska du spela "Exoprimal"?
| 14 juli 2023 12:00 |