Serie

Skribent

Oskar Möller

16 september 2021 | 12:00

”I’m Your Man” är Tysklands Oscarsbidrag för bästa utländska film

I det tyska Oscarsbidraget för bästa utländska film får en forskare testa på att leva med en android skärddarsydd för att tillgodose alla hennes behov.
”Maria Schraders ”I’m Your Man” (Ich bin dein Mensch) blir Tysklands officiella Oscarsbidrag för 2022. Maren Eggert har belönats med silverbjörnen för bästa skådespelerska på Berlin filmfestival för sin insats som filmens huvudrollsinnehavare
 
Eggert spelar en forskare som blir övertalad att delta i en ovanlig studie – för att få forskningsanslag ska hon leva med en android (spelad av Dan Stevens känd från ”Downtown Abbey” och ”Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga”) vars AI är skräddarsydd för att bli den perfekta livspartnern som tillgodoser alla hennes behov.
 
 
Tyskland har på senare år kommit med starka bidrag för bästa utländska film och kammade hem en nominering för både Florian Henckel von Donnermarks ”Never Look Away” 2018 och Maren Ades "Min Pappa Toni Erdmann” från 2016. Det senaste gången landet vann en Oscar för bästa utländska film var med von Donnermarks debut ”De andras liv” från 2006.
| 16 september 2021 12:00 |