Film

Skribent

MovieZine

5 maj 2023 | 08:00

Nu kan du både hyra & köpa filmer på Prime Video - från 10 spänn

Streamingtjänsten lanserar Prime Video Store - med hyrfilmer för 10 spänn under de första veckorna.
SF Anytime och Blockbuster har fått konkurrens.

Idag utökas Amazons streamingtjänst Prime Video med en digital videobutik. I Prime Video Store hittar du nu en stor mängs nya filmer att hyra eller köpa digitalt. Antalet vet vi inte riktigt, men det ska vara "tusentals" enligt ett pressutskick från Amazon.
 
Och för att locka in filmsugna tittare bjussar Prime Video på ett fullt överkomligt premiärpris - varje filmhyra kostar 9,99 kronor fram till den 31 maj.
 
Bland storfilmer som går att hyra hittar vi bland annat "Top Gun: Maverick", "Jurassic World: Dominion", "Babylon", "Nope", musik-biografin "Elvis" och svenskproducerade feelgood-dramat "A Man Called Otto" med Tom Hanks.
 
Nyheter som "Avatar: The Way of Water" och "Creed III" finns tillgängliga som köpfilm.
 
Du behöver inte ha ett Prime Video-konto för att hyra/köpa filmer i Prime Video Store. Däremot - och detta är lite meckigt - måste du hyra filmerna via en dator för att kunna se dem i appen på mobilen eller Smart-TV:n.
 
 

Kanalprenumerationer är också nytt på Prime Video

 
För bara en månad sen lanserade Prime Video kanalprenumerationer. För en extra kostnad kan medlemmar lägga till kanaler så som MGM, Mubi, Hayu och OutTV i sitt medlemskap och få tillgång till mer filmer, serier och realityprogram.
 
- Vi är glada över att kunna erbjuda ett ännu större utbud av underhållning till våra kunder med lanseringen av Prime Video Store i Sverige, vilket inkluderar hyr- och köpfilmer samt kanalprenumerationer, säger Martin Backlund, Managing Director på Prime Video Nordics, och tillägger:
 
- Prime Video Store adderas till det redan stora befintliga utbudet som finns tillgängligt via Prime Video, så oavsett om man letar efter sport, drama, komedier eller dokumentärer, ser vi till att samla allt våra kunder vill ha på en och samma underhållningsdestination.
| 5 maj 2023 08:00 |