Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 augusti 2020 | 01:30

Hyllade komediserien "Schitt's Creek" släpps äntligen i Sverige

Efter drygt fem års väntan kommer vi äntligen att kunna ta del av den flerfaldigt Emmynominerade tv-serien hos C More.
I början av sommaren satte jag ihop en lista på elva omtalade och hyllade tv-serier som av till synes oförklarliga anledningar inte hade släppts i Sverige ännu, trots sina hyllningar där borta på andra sidan Atlanten. Nu står det klart att Eugene ("American Pie") och Dan Levys komediserie "Schitt's Creek" släpps i sin helhet hos C More, den 1 september.
 
När den snuskigt rika familjen Rose, vars förmögenhet var uppbyggd kring deras dominans på videobutikmarknaden, plötsligt finner sig helt panka så tvingas dem flytta till den lilla staden Schitt's Creek - som råkar vara en av de sista "sakerna" familjen fortfarande äger. Ett liv i lyx byts snabbt ut mot något helt annat... vilket både visar sig bli riktigt kul, lärorikt och rörande för oss tittare.
 
Serien har hyllats av sina tittare sedan starten 2015, men eftersom den har rullat på den lilla CBC-ägda kanalen Pop TV så är det inte förrän på senare år som "Schitt's Creek" (tack vare streamingtjänsterna Hulu, Netflix och Amazon Prime i USA) verkligen har slagit igenom i USA. Den femte säsongen gav serien sina fyra första Emmynomineringar, medan den sjätte säsongen tävlar i hela femton kategorier under den kommade Emmygalan nu i september.
 
 
Med start den 1 september kommer vi att kunna ta del av alla sex säsonger, totalt 80 avsnitt, hos C More. 
 

Läs också: Höjdpunkterna på C More i september 2020

 
Kommer du att ge "Schitt's Creek" en chans i september? Kommentera gärna nedan!
| 15 augusti 2020 01:30 |