Film

Skribent

Alexander Svensson

17 november 2023 | 14:00

Hyllade "Godzilla: Minus One" får svensk biopremiär i december

Den ilskna japanska jätteödlan intar svenska biografer lagom till advent.
Apples stora tv-satsning “Monarch: The Legacy of Monsters” är inte den enda Godzilla-relaterade produktionen som vi får nöjet att se under vintern. Nu är det nämligen bekräftat att den omtalade japanska storfilmen “Godzilla: Minus One” kommer till Sverige. Biopremiären är satt till 1 december.
 
“Godzilla: Minus One” utspelar sig i efterdyningarna av andra världskriget, och följer en kamikazepilot som hamnar i händelsernas centrum när Godzilla helt plötsligt uppenbarar sig för att ställa till med allmän oreda.
 
“Godzilla: Minus One” har redan dominerat på japanska biografer, och hyllats av kritiker både där och i USA. Filmen har också nominerats för ett flertal priser i Japan. Intressant är att filmens budget på i sammanhanget ynka 15 miljoner dollar endast är 10% av den budget som den senaste amerikanska monsterfilmen (“Godzilla vs Kong” från 2021) hade, enligt IGN
 
“Godzilla: Minus One” regisseras av den japanske blockbusterregissören Takashi Yamazaki, och har en rollista bestående av japanska skådespelare med Ryunosuke Kamiki och Minami Hamabe i huvudrollerna.
 
| 17 november 2023 14:00 |