Skribent

Patrik Jonsson

29 mars 2012 | 20:01

Hyfsad start för Kiefer Sutherlands nya serie

I veckans TV-rapporter tittar vi närmare på "Touch", ockulta brott och vad Steven Bochco har framför sig.

Det var ett tag sedan man hörde något från TV-legendaren Steven Bochco, sist var 2009 då han kom med den rätt så anonyma "Raising the Bar" som lades ned efter endast en säsong. Annars får man nog leta sig tillbaka till mitten av 00-talet då "NYPD Blue" gjorde sin sista säsong om man ska hitta något nämnvärt. Nu verkar det dock som att han är tillbaka, serien heter "Evolution" och är ett slags framtida sci-fi-äventyr där socialdarwinism föds på nytt, behandlas och ifrågasätts. En grupp urmänniskor (eller homo sapiens om ni så vill) stöter på en slags box som innehåller hela den samlade mänskliga vetenskapen.

Ja, detta klingar ju inte direkt Bochco, men det låter ju onekligen som en väldigt udda och intressant serie!

AMC har kastat sig på en dramaserie som ska kretsa kring amerikansk fotboll, projektet går just nu under namnet "The Real All-Americans", ja och detta låter ju...amerikanskt. Kanalen utvecklar denna serie tillsammans med ingen mindre än Tommy Lee Jones och det finns även tankar på att han ska regissera. Mycket talar för att serien kommer att tas upp för sändning i och med att de flesta projekt som AMC tidigare gett sig på har slutligen hamnat på själva TV-schemat.

A&E har parat ihop sig med Rosario Dawson och ska tillsammans med henne göra en adaption på hennes grafiska roman "O.C.T.", som står för Occult Crimes Taskforce. Även Gale Anne Hurd, som är en av producenterna för "The Walking Dead", är ombord och det verkar som att Dawson även kommer att knipa en av de större rollerna. För övrigt kommer alltså serien att fokusera på denna s.k. insatsstyrka som i sin tur löser ockulta brott i New York. Ja, tänk er en slags "Ghostbusters" fast med en mer "allvarligare" ton.

För några veckor sedan lade Fox ned "Terra Nova" och redan efter ett par dagar så rapporterades det om att streamingkanalen Netflix var intresserade av att köpa upp serien för att ge den en fortsättning. Nu har det hänt igen, dvs ytterligare ett rykte har startat om att Netflix har visats sitt intresse för en serie och den här gången så gäller det den än mer bedrövliga "The River". Nu tycker dock jag inte att man ska lägga så mycket vikt i dessa rykten, det känns mer som att kanalerna har startat en trend där de påstår att streamingkanaler är intresserade av en specifik nedlagd serie, mest för att tysta ned protesterna från dess fans för att sedan helt sonika låta det hela rinna ut i sanden.

Varför jag påstår detta är på grund av att Netflix nu föga överraskande har gett "Terra Nova" kalla handen. Nu må "The River" vara en avsevärt mycket billigare produktion, men tro mig då jag säger att den där floden redan har torkat ut, serien är inte ens officiellt nedlagd ännu, men jag antar att ABC valde att starta detta rykte innan själva nedläggningen denna gång. Nä, de får säga vad det vill men "There is no magic out there".

 
Förra veckan hade Fox premiär för "Touch" på allvar och tittarsiffrorna var helt okej, dryga 12 miljoner valde att zappa in Kiefer & co. Det är dock inte endast hyggliga tittarsiffror som talar för en andra säsong av serien, i slutet av förra veckan tilldelades nämligen Maria Bello en större och återkommande roll i serien (som elaking dessutom). Bello som nyligen blev av med sitt jobb då NBC valde att lägga ned "Prime Suspect" hoppas förmodligen på en mer långvarig anställning hos Fox och just nu så ser det faktiskt rätt så ljust ut.

Nyheter i korthet: 

NBC har gett "Smash" en andra säsong som startar redan i höst, men deras nya komediserie "Bent" som hade premiär förra veckan fick en urusel start med endast 2,4 miljoner tittare.

Ken Howard har fått en roll i ABC:s kommande komediserie "Counter Culture", där kommer han att få spela mot bl.a Doris Roberts.

FX har planer på att göra en adaption på bröderna Coens film "Fargo" från 1996.

Premiären av den femte säsongen av AMC:s "Mad Men" i söndags fick en rätt så stark start då drygt 3,5 miljoner valde att titta, ja apropå just mad menar jag.

Neil Cross, skaparen av BBC:s "Luther", tänker hoppa över till andra sidan Atlanten, han skrev nämligen i veckan under ett tvåårigt kontrakt med Universal.

Billy Burke ("Twilight") har fått huvudrollen i Eric Kripkes och J.J. Abrams kommande apokalyptiska sci-fiserie (som fortfarande saknar titel).

NBC fortsätter att värva gästskådisar till "Glee" och nu har turen kommit till Lindsay Lohan och WhoopiGoldberg, just som man trodde att serien inte kunde bli mer irriterande.

HBO förhandlar om att göra en adaption på Brando Skyhorses roman "The Madonnas of Echo Park".

U.S.A. Network har passat på serierna "Over/Under" och "Wild Card".

Med en drygt två månader kvar till sommar och i vanlig ordning "True Blood" såhar HBO släppt tre stycken promotrailers till den femte säsongen av serien. Ja, så ta och sug på de så länge så passar jag på att tacka för denna vecka! 

| 29 mars 2012 20:01 |