Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

26 maj 2017 | 21:30

Huvudkaraktärerna i "Game of Thrones" får mer speltid i nästa säsong

Daenerys fick en chock när hon insåg hur många repliker hon hade!
Igår bekräftades det att den absolut sista säsongen av "Game of Thrones" bara kommer att få sex avsnitt och den sjunde säsongen, som har premiär i juli, får sju. Det kanske låter lite, men i dessa sju avsnitt kommer vi att få se mycket mer av seriens större karaktärer än vad vi är vana vid, enligt showrunnern Dan Weiss.
 
Hur kommer det sig? Weiss förklaring är egentligen rätt självklar när man tänker efter.
 
- När man dödar några dussin karaktärer innebär det samtidigt att de som återstår måste bära upp historien desto mer, säger han till EW.
 
Det låter rimligt. Med både Ramsay Bolton, Hodor, de flesta i familjen Tyrell och många därtill ute ur bilden efter säsong 6 faller det sig naturligt att karaktärer som Tyrion, Jon Snow, Cersei och Daenerys får mer speltid. Emilia Clarke, som spelar Daenerys, inflikar i samma intervju att hon fick en chock när hon öppnade manuset till den nya säsongen och insåg hur många repliker hon behövde lära sig.
 
Det behöver inte nödvändigtvis betyda att Daenerys kommer att prata mycket, utan kan också vara en bieffekt att att fler storylines korsar varann och slås samman. Hon behöver då ha koll på sina motspelares repliker i samma scen för att reagera på dem.
 
Dan Weiss förklarar nämligen att vi kommer att få se fler sammanslagningar i säsong 7.
 
- När världarna börjar att slås samman får vi möten mellan karaktärer som tidigare inte har haft med varann att göra och det blir fler huvudkaraktärer tillsammans än någonsin i varandras storylines. Allt har gått åt det hållet ända sedan Tyrion korsade The Narrow Sea och fann Dany. Att ha dem på inspelningen ihop är ett sant privilegium för oss.
 
 Man blir onekligen nyfiken på vilka som kommer att mötas och hur det kommer att utspela sig, även om man har sina teorier. Diskutera gärna dessa nedan medan vi peppar inför den 17 juli då säsongen drar igång på HBO Nordic och C More!
| 26 maj 2017 21:30 |